Не ви одні — 320 дірявих дахів у Рівному

904 0

Ми у соцмережах:

Не ви одні — 320 дірявих дахів у Рівному

Мешканці чотириповерхового будинку на вулиці Гагаріна, що біля автовокзалу «Чайка», просять міську владу відремонтувати їм дах. Кажуть, що балки уже погнили, а відновити покрівлю їм немає за що. З таким проханням люди прийшли на минулу сесію міської ради, однак співчуття не зустріли. Натомість отримали від міського голови безкоштовну пораду — створити ОСББ.

Сергий Сирота_дах (1) Сергій Сирота, мешканець будинку на вул. Гагаріна, 12:

— Зробити капітальний ремонт у нашому будинку мали ще 1978-го, та з якихось причин не виконали. З того часу ми робили поточні ремонти власними силами, але цього недостатньо. Тепер наш дах дійшов уже до такого стану, що відкладати ремонт далі неможливо — боїмося, щоб стеля не впала на голови від сильного вітру. Дах справді є аварійним, його підпирають дві старі опори, які самі уже зогнили. Ми зверталися по допомогу в різні інстанції, бо від жеку ніякого результату не бачили. А зібрати гроші на ремонт самим нереально, більшість мешканців у нас — пенсіонери.
Володимир Хомко, міський голова Рівного:
— Чим ми тут можемо допомогти? Це все одно, що будь-який мешканець Басового Кута попросить відремонтувати його особняк. Цей будинок уже є приватною власністю його мешканців. У місті протікає 320 дахів. Раніше держава давала кошти на їхній ремонт. З минулого року вона припинила це робити. Не подобається мешканцям, як працює жек — нехай створять ОСББ і тоді ми можемо надати суму у 70% вартості ремонту з міського бюджету.
До слова, у квітні так само на сесію до депутатів прийшли і мешканці будинку на вулиці Мірющенка, які просили відремонтувати аварійний дах. Але теж отримали відмову.
Анастасія ФЕСОВЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також