Не вміють читати дорожні знаки?

1227 0

Ми у соцмережах:

Не вміють читати дорожні знаки?

Щомісяця ДАІ штрафує в середньому по 500 водіїв за зупинку або ж паркування автотранспорту в невстановленому місці. Але тротуари та дороги в Рівному все одно заставлені легковими автомобілями, а водії маршруток, озираючись, чи немає поблизу інспектора ДАІ, все ж підбирають пасажирів будь-де.

Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку:

 
— Деякі водії зупиняють маршрутки на прохання пасажирів у місцях, не передбачених для зупинки. Але ж у місті за останні роки облаштовано достатньо зупинок для посадки та висадки пасажирів. А власники легкових автомобілів залишають їх, особливо часто на ніч, в місцях, не пристосованих для цього, наприклад — на проїжджій частині. На мій погляд, це свідчить про відповідний рівень дисципліни водіїв, які не вміють або, точніше, не хочуть "читати" дорожні знаки. Віталій Дещинський, начальник міського відділу ДАІ:
 
— Патрульний наряд не може чекати по кілька годин власника автомобіля, який залишив свій транспортний засіб в невстановленому для цього місці. Нам і так працівників не вистачає. Та й на кожній зупинці громадського транспорту поставити по патрулю не можемо. Раніше, коли можна було фіксувати такі порушення на "Візир" і направляти порушнику разом із постановою про порушення, було значно простіше. Такий метод боротьби з цим видом порушень був досить ефективний. Останні два роки направляти так звані листи щастя ми не маємо права, тому карати порушників стало складніше. Працівники ДАІ цій проблемі приділяють особливу увагу. Щомісяця за такий вид порушень штрафуються близько півтисячі водіїв. Втім, одразу вирішити цю проблему ми не в змозі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також