Негода завдала збитків лісам Рівненщини на 100 мільйонів гривень (ВІДЕО)

1089 0

Ми у соцмережах:

Негода завдала збитків лісам Рівненщини на 100 мільйонів гривень (ВІДЕО)

На Рівненщині негода пошкодила 9 тисяч гектарів лісу, втім через бюрократичні затримки лісівники не можуть оперативно прибрати повалені дерева.

 Як повідомляє “Рівне 1”, деревина втрачає свою цінність, а нахилені та пошкоджені сосни становлять небезпеку для людей.

Найбільше збитків зазнали чотири лісгоспи в області: Рокитнівський, Клесівський, Соснівський та Березнівський. У лісі наразі безліч покорчованих дерев, деякі з них зламані навпіл, інші похилені і невдовзі впадуть.

За словами директора ДП “Березнівський лісгосп” Леоніда Кльопа, ні він, ні старші місцеві жителі не пам'ятають про негоду таких масштабів у їхній місцевості.

Попередньо встановлено, що стихія завдала збитків обласному держлісгоспу на 100 мільйонів гривень. Лісівники продовжують встановлювати кількість дерев, пошкоджених стихією.

Оперативно прибрати повалені дерева працівники наразі не можуть, бо здійснювати суцільну рубку можна на території одного гектара, а територія пошкоджених стихією лісів на Рівненщині - 9 тисяч гектарів.

До того ж, для отримання всіх необхідних дозволів потрібні місяці. Тим часом деревина втрачає свою цінність.

Лісівники просять визнати надзвичайною ситуацією регіонального масштабу наслідки негоди, яка пронеслась Рівненщиною кілька днів тому. Обласна комісія ТЕБ та НС сьогодні прийняла таке рішення, але остаточне рішення має прийняти державна комісія ТЕБ та НС. Попередньо відомо, що вона засідатиме наступного тижня.

Більше у відео:

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також