Невиїзні

5299 0

Ми у соцмережах:

Невиїзні

Чому до статусу «невиїзних» віднесли рівнян, які хотіли вирішити свої справи у Києві, сьогодні точно сказати ніхто не береться. Хоча ніби всі чудово розуміють, що відбулося — у суботу в столиці відбувався мітинг прихильників кандидата, віднесеного владою до числа «неблагонадійних». Можна припустити, що комусь не хотілося, аби в тому мітингу взяли участь рівняни. Але невже тільки «політична» складова і якась неофіційна заборона спричинила зрив автобусних рейсів та посилене патрулювання автотраси працівниками ДАІ?

Рівне-Київ (через Колоденку) — історія лише однієї маршрутки З конституційним правом на свободу пересування у рівнян у п’ятницю ввечері та у суботу вранці виникли серйозні проблеми. Отримавши відмову у всіх місцевих рівенсько-київських «бусиків», дехто з надією пішов на автовокзал, де попередньо придбав квитки на автобуси. Проте уявіть собі обурення цих людей, які о шостій ранку знову прийшли на автовокзал і почули (без пояснень), що ранкових автобусів на Київ не буде. Люди були розгублені, адже справи у столиці часто бувають невідкладними. Дехто вирішив ризикнути, придбавши квиток до Новоград-Волинського, з надією там на щось пересісти. Але це був лише початок. Тільки «маршрутка» виїхала з території станції, як була зупинена працівниками ДАІ. Міліціонери ретельно перевірили у водія усі документи, зокрема «путівку», зайшли до салону, перерахували людей. Пасажирів було менше десятка, і мікроавтобус поїхав далі. Проте далеко заїхати не вдалося. На кільці, не доїжджаючи зоопарку, знову ДАІ. Цього разу правоохоронці просто перекрили рух, встановивши знак «Оформлення ДТП». Аргументи водія, мовляв, у мене маршрут, не подіяли, тому довелося повертатися назад. Та шофер виявився хлопцем наполегливим, поїхавши в об’їзд через Колоденку, витративши чимало часу та пального. Вже на перехресті, що за зоопарком, на пасажирів очікував черговий сюрприз у вигляді кількох десятків (!) «даішників» та великої кількості їхніх авто з увімкненими «мигалками». Щось подібне доводилося бачити лише в американських фільмах про захоплення особливо небезпечних злочинців. Звісно, не зацікавитися настирливою маршруткою хлопці зі смугастими палицями не могли, а тому знову водієві довелося пройти ретельну перевірку. На здивування деяких песимістично налаштованих пасажирів, «маршрутку» знову пропустили. Цікаво, що інших авто о сьомій ранку на трасі майже не було, принаймні у напрямку столиці. Ще одна перевірка по повній програмі пройшла на посту перед Корцем. З півгодинним запізненням «маршрутка» все ж дісталася до Новоград-Волинського.

«Зателефонували і сказали…» Проблем з квитками на залізничний транспорт у бік столиці, як запевнив заступник начальника залізничного вокзалу Рівне Сергій Жванський, не було жодних. За його словами, минулої суботи кількість пасажирів, які виявили бажання їхати до Києва, була така сама, як і завжди, тому всі бажаючі мали змогу без проблем придбати квитки на всі поїзди та електропоїзди, що їздять у тому напрямку. Перший заступник начальника управління з координації та контролю роботи автотранспорту області Микола Степанець був лаконічним: «Управління не має повноважень на відміну рейсів, а тому за його вказівкою їх не відміняли». Він порадив звернутися до начальника об’єднання автостанцій Рівного Миколи Сисюка. Однак той сказав, що автостанція лише фіксує рейс і відправляє транспорт, якщо він прибуває. Коли транспорту немає, просто ставлять зрив рейсу. Чому його не було — треба запитувати у самих перевізників. З рівенського автовокзалу, зокрема у ніч з п’ятниці на суботу та в суботу вранці, були зірвані три рейси на Київ та три транзитні, які не вирушили у рейс зі станції відправлення навіть з інших областей. Водночас п.Сисюк підкреслив, що жодного офіційного документа чи хоча б телефонного повідомлення про зміни у графіках до нього не надходило. Із трьох найпопулярніших у Рівному автоперевізників маршрутними мікроавтобусами на Київ вдалося розшукати лише одного, який зі зрозумілих причин не побажав, щоб його прізвище з’явилося у газеті. Він погодився з тим, що через зірвані рейси — а їх було багато — у людей, які замовили на них місця, поламалися плани. Незважаючи навіть на те, що ці рівняни збиралися до столиці не на мітинг, а в інших справах. І хоча усім пасажирам, як стверджує цей перевізник, зателефонували й повідомили про відміну рейсу, розгнівані люди кричали і погрожували, що будуть скаржитися. Жодних компенсацій за завдані незручності, природно, ніхто виплачувати не буде. А причину зриву рейсів пан перевізник пояснив просто: «Зателефонували і сказали, щоб «маршрутки» не виїжджали в рейси, оскільки їх з Рівного не випустять, бо перекрита дорога». У відповідь на запитання, хто зателефонував, пан перевізник сказав, що цього для газети ніхто не скаже.

Призвідник всіх бід — телефонний «терорист»? Як повідомили кореспонденту «РВ» у прес-групі ДАІ УМВС України в Рівенській області, минулої суботи близько о пів на п’яту ранку в чергову частину ДАІ зателефонував невідомий чоловік і повідомив про те, що на трасі Київ — Чоп при виїзді з Рівного автомобіль збив пішохода. При спробі чергового з’ясувати подробиці цього випадку невідомий не став більше нічого говорити і кинув трубку. На місце пригоди одразу був направлений патрульний наряд. При попередньому огляді працівники Державтоінспекції виявили кросівок білого кольору, який, напевно, вже давно ніхто не одягав і поліетиленовий пакет з буханцем хліба і пляшкою мінеральної води, які валялися на проїжджій частині. Саме тому, щоб провести ретельне обстеження місця пригоди, працівники міліції змушені були на деякий час перекрити рух транспорту і провести всі необхідні заміри. А оскільки було темно, то робота дещо затягнулася і тривала до ранку. В той же час, як запевнили нас у прес-групі обласного ДАІ, незважаючи на те, що працівники міліції у зв’язку з цими подіями біли змушені зупиняти автотранспорт, що рухався в бік Києва і в зворотному напрямку, щоб опитати водіїв по цьому випадку, все ж ця процедура тривала недовго, і всі без проблем могли, минаючи місце пригоди, проїхати. Пізніше, після того, як працівники ДАІ зателефонували у всі місцеві лікарні, стало зрозуміло, що цей виклик був хибним, нікого в той час з того району швидка допомога не забирала і ніхто після ДТП до медичних закладів за допомогою не звертався. Нашому кореспонденту в прес-групі ДАІ розповіли, що подібні анонімні дзвінки із хибною інформацією надходять до них у чергову частину дуже часто, втім, незважаючи на це, працівники ДАІ змушені реагувати на всі виклики.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також