Ніколи не пізно зайнятися спортом

1443 0

Ми у соцмережах:

Ніколи не пізно зайнятися спортом

Цей час чудовий тим, що ви можете наповнювати себе різним "сміттям", і при цьому вашому тілу нічого не буде. Також це період для створення вашої «фітнес-бази».

20 років

Цей час чудовий тим, що ви можете наповнювати себе різним "сміттям", і при цьому вашому тілу нічого не буде. Також це період для створення вашої «фітнес-бази». М'язова сила, побудована за цей час, може залишитися з вами до старості. У цьому віці рекомендовані (хоча б по півгодини): піднімання тягарів; віджимання; випади. Двадцятирічним слід спрямуватися на тренування по 2-3 години в тиждень з такими вагами, щоб було комфортно робити від 8 до 12 повторень. За словами фахівців, чотири і більше годин вправ у тиждень можуть знизити ризик раку грудей у жінок на 60%. А ризик виникнення раку товстої кишки — на 30-40%, якщо ви будете проводити кардіотренування по 3-5 годин на тиждень.

30 років

Дуже хороший час спробувати щось нове. Це важливо, оскільки один вид спорту або план тренувань можуть призвести до перевантаженості одних м'язів і недостатнього навантаження для інших. Наприклад, люди, що займаються тільки плаванням, можуть мати проблеми з поставою незалежно від того, скільки часу вони проводили в басейні. У вправах для тридцятирічних повинні бути змішані навантаження на верхню і нижню частини тіла. Варто спробувати зайнятися наступним: перехресні тренування; велоспорт; біг; плавання; китайська гімнастика тайцзи; танці. Також дуже важлива розтяжка.

40 років

У той час, як багато людей до цього віку припиняють заняття з обтяженнями, потрібно, навпаки, частіше проводити саме такі тренування. М'язова сила зменшується і в чоловіків (на 5-8%), і в жінок. Необхідно тримати м'язи в тонусі й підтримувати високий метаболізм. Для цього знадобляться регулярні силові тренування, які також будуть спалювати зайві калорії: піднімання тягарів; систематичні тренування. Принцип регулярності допоможе боротися зі стресом.

50 років

Болі неминучі з віком, але ви можете підлаштувати свою тренувальну програму під них. Тому якщо у вас болять коліна, припиніть заняття бігом і плаванням. Спробуйте пілатес і аеробіку. Але аеробіка в цьому віці є ефективною тільки при помірних навантаженнях, які дозволяють уникнути втоми і болю в м'язах. Заняття допоможуть підтримувати правильну поставу, з якою більшість людей цього віку відчувають проблеми.

60 років

Продовження регулярних занять зменшить ризик діабету і хвороб серця. Більше того, сильне тіло допоможе уникнути перелому стегна, якщо ви впадете. Добрими вправами в цьому віці будуть: підняття важких предметів (один раз, а краще два-три на тиждень на 30 хв.), водна аеробіка.

70 років

Уникайте важких тренувань, але будьте активними. Вправи: піднімання рук з еспандером; піднімання ніг; аеробіка (зі стільцем); розтяжка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також