Новація Мін’юсту - все більш популярна серед батьків

1163 0

Ми у соцмережах:

Новація Мін’юсту - все більш популярна серед батьків

На Рівненщині зростає кількість батьків, які отримують свідоцтво про народження дитини у пологових будинках.

На Рівненщині 67% батьків, діти яких народились у січні-лютому цього року,  отримали свідоцтва про народження немовляти прямісінько у пологових. Про це повідомляє відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції.

У січні-лютому працівники відділів ДРАЦС зареєстрували 1261 народження. Із них 839 свідоцтв про народження дитини видали у пологових будинках та відділеннях Рівненщини. Для прикладу, у січні-лютому 2017 року цією послугою скористалися 456 осіб.

– Приємно, що одна із найбільш революційних новацій Мін’юсту – видача свідоцтв про народження немовляти в пологовому будинку стає все більш популярною та затребуваною серед батьків. Адже для них це справді легко, швидко і зручно отримати перші документи малечі відразу у пологому, – зазначає заступник начальника з питань державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Неля Ковальова.

Уапрдровж січня-лютого  через органи державної реєстрації актів цивільного стану подали 350 заяв про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.

Нагадаємо, що у 2017 році органи ДРАЦС Рівненської області зареєстрували 7667 народжень. 4142 свідоцтва про народження дитини вручили батькам безпосередньо у пологових будинках та відділеннях області. Також там було видано 1894 документа про реєстрацію місця проживання дитини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також