Новий рік — без шампанського

1643 0

Ми у соцмережах:

Новий рік — без шампанського

Які ж новорічні свята без цього напою! Але, виявляється, не всім можна пити шампанське навіть періодично.

Серед головних протипоказів — проблеми неврологічного характеру, в тому числі системні розлади психіки, депресивні стани. Річ у тім, що бульбашки газу моментально потрапляють у кров, буквально оглушаючи організм своїм впливом і провокуючи напади хвороб.

Особливо шкідливе шампанське дітям і людям з підвищеним тиском. А також тим, у кого є проблеми із судинами: варикозне розширення вен, тромбофлебіт і застійні явища, що супроводжуються набряками. Не варто також пити шампанське людям, що страждають на гастрит, холецистит, панкреатит. Серед противопоказів і хронічні мігрені, цукровий діабет, хвороби підшлункової залози і селезінки, камені в нирках, жовчовивідних протоках і сечовому міхурі, не кажучи вже про онкологічні захворювання.

- Бульбашки призводять до прискорення всмоктування алкоголю.
- Шампанське натщесерце підвищує кислотність.
- Як і будь-який спиртний напій, шампанське калорійне.
- Шампанське призводить до гниття продуктів у шлунково-кишковому тракті.
- Вживання вагітними шампанського може призвести до затримки розвитку плода.
- Смертельна доза шампанського для дитини до 5 років — 30 мл.
- Етанол, що міститься в шампанському, руйнує еритроцити, і організм «задихається».

Вплив шампанського на організм можна пом’якшити. Наприклад, придбати елітний його сорт — це сухе вино, насичене газами завдяки природному бродінню. Таке шампанське недешеве, але воно того варте з погляду здоров’я. Шкідливість шампанського можна значно зменшити, інтенсивно розмішавши його. Такий простий прийом допоможе позбутися значної частини газу і цим знижує його «убивчу» для шлунково-кишкового тракту силу. І насамкінець: шампанське буде не таким шкідливим для організму, якщо дотриматися принципу сумісності продуктів. Випивши традиційний бокал, не поспішайте закушувати: почекайте 15-20 хв., щоб воно покинуло шлунок. Не заїдайте шампанське м’ясом і салатами з майонезом. Найкращий вибір — овочеві салати, заправлені олією. До речі, якщо не випили всю пляшку, то зберігати її можна не більше двох днів у холодильнику.

Якщо у вас є протипокази до вживання шампанського, то як виняток лікарі допускають разове вживання, але не більш як 70-75 мл напою. Але обов’язкова умова: зніміть проволочку з корка, розпряміть її й розмішайте нею шампанське в бокалі, перед тим як випити. Звичайно, розмішати можна і соломинкою, і ложечкою, але в багатьох країнах існує щаслива прикмета: розмішане проволочкою шампанське принесе удачу в прийдешньому році. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також