Новий завод «Автоленду» став окрасою Здолбунівщини

4404 1

Ми у соцмережах:

Новий завод «Автоленду» став окрасою Здолбунівщини

На Рівненщині успішна компанія «Автоленд», яка орієнтується на сільське господарство, відсвяткувала 20-річчя. Спеціально до ювілею компанія урочисто відкрила в Здолбунові сучасний завод «МААНС», де наразі виготовляють комплектуючі та обладнання до сільськогосподарської техніки, а в майбутньому й збиратимуть комбайни.

На відкриття заводу завітало більш як триста гостей із числа друзів компанії, відомих підприємців та місцевої влади. Адже компанія «Автоленд» має тісні ділові відносини з країнами Західної Європи: Німеччиною, Данією, Польщею, Бельгією, Англією, Францією, Швецією, а також з Америкою.

Станіслав СередюкГенеральний директор компанії «Автоленд» Станіслав Середюк пригадує, як на місці тепер сучасного машинобудівного заводу в місті Здолбунів були руїни:

— Відкриття заводу було для нас надскладною, але доволі успішно реалізованою справою. У грудні 2014 року наша компанія придбала завод нестандартного обладнання, щоб швидко відновити його роботу. Але під час реконструкції приміщень та наповнення їх обладнанням виявилось, що це обійшлося нам втричі дорожче, ніж ми розраховували. Якщо називати речі своїми іменами, то від колишнього заводу залишились руїни та два пси з охоронцями. Нам довелося майже заново будувати як адміністративне, так і самі приміщення заводу. Однак саме у цьому і є відмінність нашої компанії від усіх інших, адже ми славимося послідовністю своїх дій.

Зараз найбільшою нашою проблемою є кадри, бо дуже багато хороших і кваліфікованих працівників виїхало на роботу за кордон. Тому нам доводиться брати людей на роботу і їх навчати. Саме через брак кадрів наш завод поки працює на 25% від своїх потужностей. І це не єдина проблема, з якою ми стикнулися. Було д дуже добре, якби держава подумала про якусь програму підтримки підприємців. Тобто з бюджету виділяли легкі кредити під невеликі відсотки. Бо часто буває, що зробиш майже все, а не вистачає невеличкої суми, щоб усе запустити, — розповідає власник Групи компаній «Автоленд» Станіслав Середюк.

Загалом колектив Групи компаній «Автоленд» налічує понад 350 осіб. За 20 років роботи підприємство має більше 7 тисяч клієнтів по всій Україні. Останні два роки завод «МААНС» почав продавати свою продукцію ще й у Німеччину, Угорщину, Молдову та країни Прибалтики.

Міський голова Здолбунова Ігор Ольшевський не скупився на компліменти під час урочистостей. Адже завдяки експорту продукції за кордон ПП ВКО «МААНС­» підвищує авторитет регіону:

— Дуже важливо, що у нас є така компанія, яка створює багато робочих місць, а її вироби затребувані не тільки в Україні, але й за кордоном. Успішний бізнес — це хороші надходження до бюджету, за які розвивається місто. Якщо говорити саме про Групу компаній «Автоленд», то її інвестиції у будівництво заводу «МААНС­» перетворило закинуті споруди у справжню окрасу Здолбунівщини.

Додамо, що компанія «Автоленд» почала роботу 18 травня 1999 року. Її заснували два брати Середюки — Станіслав та Юрій. До цього часу компанія вважається успішним сімейним бізнесом їхніх родин.

Також підприємці багато допомагають селу П’ятигори, в якому вони виросли. За кошти підприємства поблизу школи було облаштовано стадіон та прокладено дорогу. Згодом меценати ще й виділили гроші на реконструкцію місцевого храму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також