Обов’язкові до вживання: щоб схуднути і вітамінізуватися

1272 0

Ми у соцмережах:

Обов’язкові до вживання: щоб схуднути і вітамінізуватися

В осінній період організму, як ніколи, потрібне підживлення у вигляді вітамінів та мікроелементів, які повинні підготувати його до холодів і допомогти протистояти сезонним застудам

 

Гарбуз

Його недарма називають королем осінніх овочів – у ньому міститься чимало клітковини, а також вітаміни С, А, К, фолієва кислота і калій. Цей овоч дозволяє нормалізувати обмін речовин, є сечогінним засобом, виводить холестерин і допомагає позбутися від зайвої ваги.

Найкраще гарбуз вживати в їжу в сирому протертому вигляді із сухофруктами або горіхами. Крім того, можна приготувати гарбузовий суп, рагу або запекти.

Буряк

Цей овоч має специфічний смак, але є вкрай корисним. Перш за все, сік буряка дуже корисний для крові. Він стимулює вироблення еритроцитів, нормалізує кровотік в організмі, а також зміцнює судини і покращує обмін речовин.

Буряк рекомендують вживати в їжу при судинних захворюваннях і хворобах серця. В ньому міститься бетаїн, який допомагає виводити з організму важкі метали, солі й радіонукліди.

Морква і пастернак

В осінній моркві містяться вітаміни А, В, С, D, E, K. Для кращого їх засвоєння краще вживати в їжу терту моркву зі сметаною або олією, також можна додати яблуко.

Морквяний сік благотворно впливає на обмін речовин, серцево-судинну систему і допомагає в боротьбі з інфекціями та при захворюваннях очей і шкіри.

Пастернак цікавий, перш за все, своїм багатим хімічним складом. Цей "коктейль" покращує травлення, сприяє зміцненню дрібних судин, надає відхаркувальну дію, тонізує. Цей овоч є обов'язковим у дієті для сердечників.

Картопля

Багата калієм, магнієм і фосфором, у ній у великій кількості міститься аскорбінова кислота. Картопля є незамінним джерелом вуглеводів, які необхідні для вироблення енергії. А сік картоплі корисний при виразці шлунка, гастриті й порушеннях травлення.

Капуста

Вона є не тільки потужним жироспалювачем, але й багата вітаміном С. У ній цього вітаміну практично стільки ж, скільки і в цитрусових, і неважливо, який вид капусти ви їсте - броколі, брюссельську чи кольрабі. Всі вони містять полісахариди, білок, мінеральну сіль і вітамін С.

Сік з листя капусти – рекомендований для лікування виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритів і колітів. Він знижує рівень цукру в крові, посилює виведення зайвої рідини з організму і виводить холестерин з організму.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також