Оксана Лозова: «Люди не прийшли на вибори, бо зневірилися»

1326 0

Ми у соцмережах:

Оксана Лозова: «Люди не прийшли на вибори, бо зневірилися»

Минулої неділі на Радивилівщині відбулися вибори. Місцеві мешканці обирали голову та депутатів Радивилівської міської об'єднаної територіальної громади, до якої увійшли Радивилів, Башарівська, Дружбівська, Немирівська і Підзамчівська сільські ради. Вибори голови виграв Микола Карапетян, який з 2002 року був міським головою Радивилова, а до ради громади увійшли вісім партій із десяти, які балотувалися.

Оксана Лозова У раді Радивилівської об'єднаної громади, за попередніми підрахунками, буде п'ять депутатів від «Конкретних справ», стільки ж від Аграрної партії, чотири — від БПП, по три — від Радикальної партії та «Батьківщини», а Ветерани Афганістану, «Свобода» та «Опозиційний блок» матимуть по два представники. На вибори у неділю, втім, прийшло тільки 41% виборців. Така низька явка насторожує, місцеві політики бачать в цьому негативні тенденції. Оксана Лозова, керівниця обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка на Рівненщині, зазначає:

— Один із експертів пояснив таку низьку явку тим, що багато людей виїхали на заробітки, а тому не могли прийти на дільниці. Проте я переконана, що на виборах восени не вдома було приблизно стільки ж людей, але явка тоді була майже на 20 % вищою. Як на мене, причина тут в іншому — люди не прийшли на вибори, бо зневірилися у всіх гілках влади, у тому, що можна щось змінити, а це породжує зневіру у децентралізацію. А Радивилівська громада поки що найбільша в країні серед об'єднаних, має близько 24 тис. чол. населення. Вона може стати позитивним прикладом ефективного об'єднання. Я вдячна всім виборцям, які прийшли у неділю і проголосували. Особливо тим, хто віддав свої голоси за Радикальну партію Олега Ляшка. Не можу не відзначити, що ми взяли понад 10 % голосів виборців, а це більше, ніж отримали на місцевих виборах у жовтні 2015 року у цьому окрузі. Завдяки цій підтримці наша партія матиме три мандати у раді. Депутатами об'єднаної громади стануть директор фірми «Електродизель» Микола Сиротинський, секретар Підзамчівської сільради Лариса Воронко та підприємець Віктор Теслюк. Наші спостерігачі не зафіксували підкупу виборців на Радивилівщині, проте не заперечую, що міг бути опосередкований підкуп у малих селах, де всі одне одного знають. Мене тривожить, що у раду пройшов «Опозиційний блок». А ось те, що Микола Карапетян отримав понад 80 % голосів, вважаю позитивом, бо свідчить, що людина працює, виборці бачать його роботу і вже вп'яте висловлюють йому вотум довіри. Це краще, аніж хтось приходить на два-п'ять років і нічого не робить на своїй посаді.
24 квітня на Радивилівщині та Дубенщині будуть ще одні вибори: голів і депутатів обиратимуть Крупецька та Привільненська об'єднані громади. Оксана Лозова зазначає, що, можливо, таку дату вибрали зумисне, аби на дільниці прийшло якомога менше виборців. Адже того дня буде Вербна неділя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також