Пакистанські енергетики приїхали за досвідом до рівненських атомників

1087 0

Ми у соцмережах:

Пакистанські енергетики приїхали за досвідом до рівненських атомників

На Рівненській АЕС стартував науковий візит фахівців ядерної галузі Пакистану з метою обміну досвідом з питань, що стосуються контролю металу та обладнання та використання засобів онлайн-монітрингу. Триватиме візит до 6 жовтня.

Учасниками стартової зустрічі стали спеціалісти органу ядерного регулювання та Національного центру неруйнівного контролю металу,АЕС Чашма та АЕС Карачі Пакистану. 

Упродовж двох тижнів закордонні колеги матимуть можливість наочно ознайомитись із основним обладнанням, яке використовується під час проведення неруйнівного контролю основного металу та зварних з’єднань, обладнанням та маніпуляторами для дистанційного неруйнівного контролю, основним обладнанням систем діагностики. Пакистанські енергетики зможуть наочно спостерігати за виконанням контролю металу та діагностикою обладнання, побувають у зоні суворого радіаційного контролю, а також представлять свої презентації.

- На учасників візиту чекають цікаві дискусії, адже енергетики Пакистану експлуатують і будують енергоблоки різних типів і при цьому використовують правила і норми різних країн: канадські, американські), французькі, тощо. Цей досвід цікавий для нас, особливо, тим, що стосується сертифікації та атестації персоналу з неруйнівного контролю металу. Адже у 2016-му році ця діяльність в НАЕК «Енергоатом» була гармонізована із кращими світовими стандартами такими як ASNT СР-189 (США) і ISO 9712.Переконаний, що досвід пакистанських колег у даному напрямку стане у нагоді для рівненських атомників, - зазначив заступник генерального директора РАЕС з якості та управління Віктор Кравець, - Окрім того, для обох сторін не менш корисним стане обмін досвідом у питаннях атестації систем контролю металу, діагностики обладнання та продовження терміну експлуатації енергоблоків, в яких Рівненська АЕС має значний позитивний досвід.

- Делегація атомників Пакистану вдруге відвідує майданчик РАЕС. З огляду на результативність першої зустрічі, ми сподіваємося, що досягнення і досвід, які в черговий раз зможемо перейняти у висококваліфікованого персоналу РАЕС стануть цінними і унікальними для працівників атомних електростанцій Пакистану, - відзначив представник органу ядерного регулювання Пакистану Куреші Маджід Ахтар.

Сайт РАЕС повідомляє, що у листопаді на атомці планується провести семінар, присвячений кваліфікації обладнання, за участю 25-ти представників ядерної галузі країн світу. Також триває обговорення планів співпраці РАЕС з МАГАТЕ у 2019 році.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також