Пасажирам потрібен дах

1381 0

Ми у соцмережах:

Пасажирам потрібен дах

Міська влада вирішила зробити більш зручними для пасажирів зупинки громадського транспорту. Чиновники кажуть, що з такими проханнями звертаються до них рівняни, і навіть уже склали список з 30 зупинок, які потребують, зокрема, накриття. Це питання розглядали на засіданні координаційної ради з питань безпеки руху.

зелена зупинка проект

Тим часом активісти Еко-клубу пропонують для зупинок створювати «зелений дах». Проект першої такої зупинки із рослинами на даху, яку планують облаштувати на Соборній біля райдержадміністрації, уже готовий.
Міська влада вирішила зробити більш зручними для пасажирів зупинки громадського транспорту. Чиновники кажуть, що з такими проханнями звертаються до них рівняни, і навіть уже склали список з 30 зупинок, які потребують, зокрема, накриття. Це питання розглядали на засіданні координаційної ради з питань безпеки руху. Більшість пропозицій по різних вулицях чиновники підтримали, але щодо центру міста сумніваються — чекатимуть висновків архітекторів, чи не зіпсують павільйони вигляд Театральної площі або органного залу. зелена зупинка
У Європі «зелені» зупинки — не рідкість
Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту та зв'язку:
— Усього в Рівному є 206 зупинок, але тільки 104 з них мають навіси, а решта — хіба що лавочки та смітнички. Вийде людина з маршрутки у зливу, а сховатися ніде! Тому пасажири й звертаються, щоб на зупинках, де зазвичай є багато людей, зробили накриття. Наприклад, біля вул.Черняка, 10 є школа, на вул. Данила Галицького — гуртожиток, на Макарова — поліклініка №3, на Млинівській — ринок. А дерев'яний павільйон на Вербовій перебуває у такому жахливому стані, що його взагалі демонтувати треба, а на заміну поставити нормальний навіс.
Олексій Хмилецький, заступник міського голови Рівного:
— Скільки коштів піде на облаштування навісів — буде відомо, коли буде готовий проект. Але плануємо до кінця року встановити близько 30 навісів на зупинках. По деяких зупинках, що розташовані поблизу великих торгових закладів, звернемося до їхніх власників — зокрема, до «Фоззі» та «Велмарту», нехай допоможуть місту.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також