Пасічники прийшли до облради з перформансом

1377 0

Ми у соцмережах:

Пасічники прийшли до облради з перформансом

Спілка пасічників Рівненського району, яка активно бореться проти використання пестицидів на полях поблизу Рівного, сьогодні на екологічній комісії облради просила про підтримку депутатів.

Поки голова спілки Богдан Лимар говорив про загрозу пестицидів для життя та здоров'я рівнян, а також для навколишнього середовища загалом, його колеги мовчки підіймали листки з роздруківками.

На них - про онкозахворювання, про вимогу зробити 20-кілометрову буферну зону навколо Рівного, в якій би було заборонено використання пестицидів.

Також - заклики до депутатів "подумати про здоров'я виборців".

Пан Лимар попросив екологічну комісію облради підтримати звернення до Кабміну, щоб навколо міста була захисна зона. Зазначив, що вимирання бджіл - індикатор, який свідчить про небезпеку пестицидів для людей.

Пасічники також зазначили, що агрофірми вносять значно токсичніші пестициди, аніж декларують, у селах хворіють діти та домашні тварини.

 Голова екологічної комісії Володимир Валявка зазначив, що звернення до Кабміну не матиме ефекту. На його думку, потрібно ініціювати зміни до законодавства, а також контролювати діяльність місцевих органів, відповідальних за контроль за діяльністю агропідприємств.

Директорка департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько зазначила, що її департамент також розробив звернення до центральних органів влади. У ньому був акцент не тільки на Рівне, а на всю область, щоб пестициди використовували у межах норми всюди.

До сесії облради звернення посадовців та пасічників мають об'єднати. Депутати повинні ще за нього проголосувати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також