Пенсія для мозку

1308 0

Ми у соцмережах:

Пенсія для мозку

З кожним роком когнітивні здібності людини слабшають, мозок старіє разом з нею. Щоб зберегти бадьорість духу, залишатися енергійною, креативною і розсудливою людиною, слід змінити свої звички і звичайну поведінку. Мозок вмирає з більшою швидкістю від сидячого способу життя і шкідливих звичок. Хвороба Альцгеймера вас не наздожене, якщо регулярно дотримуватися кількох простих порад.

Правильне харчування подарує не тільки гарну фігуру, здорову шкіру, але і сприятливо позначиться на функціях мозку. Тому солодка і жирна їжа, яка «полює» на ваш мозок і молодість всього організму, — під забороною. Велика кількість фруктів і овочів у раціоні сприяє не тільки очищенню організму, але і свідомості. Бонусом також послужить гарний настрій. Спробуйте замінити чергову чашку кави на зелений чай. У ньому більше антиоксидантів, що захищають клітини мозку від ушкоджень.

Фізична активність просто необхідна! Адже вона підсилює кровообіг, покращує пам'ять і стимулює ріст нових клітин мозку. Фізична активність рівносильно замінює малу дозу антидепресантів. Достатньо в день приділяти 20-30 хв. фізичним вправам, щоб справлятися зі щоденним стресом і підтримувати гарне самопочуття. Мозку також необхідно постійно напружуватися, щоб зберегти тонус.

Висипайтеся — сон очищає мозок від токсинів, які накопичилися за цілий день. Спати слід не менше 7-9 годин на добу.

З віком коло спілкування звужується і людина віддаляється від соціуму, закриваючись у своїй зоні комфорту. Це неправильно, адже людина — соціальна істота, і спілкування для неї як повітря і вода. Не нехтуйте зайвий раз спілкуванням з друзями і родичами, заводьте нові знайомства. У людей, які мало розмовляють з іншими, когнітивні функції знижуються на 70% порівняно з товариськими людьми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також