Для гарного врожаю - замочіть насіння

800 0

Ми у соцмережах:

Для гарного врожаю - замочіть насіння

Якщо хочете отримати багатий урожай, то дуже важливим є передпосівне замочування насіння.

Замочування у воді. Але воду з-під крана краще не використовувати, тому що в ній міститься хлор. Фахівці радять найкраще взяти талий сніг, талу воду з морозильної камери або джерельну воду. Або хоча б дайте воді з-під крана відстоятися. Насіння потрібно помістити у воду кімнатної температури (20-25°С). Через 4-6 год. воду треба міняти, інакше вона буде застоюватися.

Час замочування: горох, квасоля — 5-10 год.; огірки, гарбуз, диня, редис, капуста — 12-15 год.; буряк — 24 год.; томат, перець — 24-36 год.; морква, селера, щавель, петрушка, кмин, коріандр, спаржа — не менше 48 год.

Замочування в термосі. Це поліпшить сходження насіння. У термос налити гарячу воду (близько 50°С) і помістити насіння в марлевих мішечках. Закрити і залишити на 20-25 хв. Потім насіння дістати і відразу опустити на 2-3 хв. у ємність з холодною водою. Промити під струменем води і обсушити.

Замочування в марганцівці. Це знезаразить насіння перед посівом. Потрібно 1 мг марганцівки розчинити в 100 мл води. Насіння покласти в марлевий мішечок і опустити в розчин. Насіння баклажанів, перцю, капусти, моркви, гарбуза і кабачків замочувати 15-20 хв.; томату, цибулі, редису, селери, салату, квасолі, гороху і бобів — 30-40 хв. Насіння добре промити під водою, а потім просушити.

Замочування в борній кислоті. Цей спосіб допоможе позбутися від личинок шкідників, які можуть бути на поверхні насіння. Рекомендується для насіння редису, буряка, капусти, селери, огірків, петрушки і цибулі. Для приготування розчину 2 г порошку розчинити в 10 л води. Мішечок з насінням залишити на 12-24 год. Після цього промити під водою і просушити.

Замочування в горілці. Городники кажуть, що це покращує проростання навіть тих культур, які дуже погано сходять. Рекомендовано для насіння петрушки, кропу, моркви, кореневої та черешкової селери, цибулі-чорнушки.

З народних способів найбільш відомі:

Розчин меду. У склянці теплої води розчинити 1 ч. л. меду. Через 24 год. промити і висушити.

Зольний розчин. Деревну золу (2 ст. л.) розвести в 1 л теплої води і настоювати 2-4 дні. Розчин і помістити в нього насіння на 3-6 год.

Сік алое. Алое підвищує швидкість і відсоток схожості насіння і знезаражує його. Для процедури треба взяти нижнє листя з рослини, якому більше 3 років. Зрізане листя (нижнє листя, якому більше 3 років) загорнути в темну тканину і помістити в холодильник на тиждень. Потім подрібнити і віджати сік через марлю. Злегка прогріте насіння (покласти на батарею) покласти в сік алое приблизно на добу. Для томатів достатньо 18 год. Якщо насіння свіже, то можна використовувати водний розчин соку (1:1).

Насіння цибулі, селери, гарбуза і перцю не рекомендується замочувати в соку алое.

Грибний відвар. Сушені гриби залити окропом і відставити поки вода не охолоне. Злити рідину і покласти в неї насіння на 6 год.

Картопляний сік. Бульби картоплі помити і покласти в морозилку на 24 год. Після цього нехай картопля відстоїться при кімнатній температурі. Вичавити сік і залити насіння на 6-8 год.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також