Перевірте свій холодильник

1327 0

Ми у соцмережах:

Перевірте свій холодильник

Харчові продукти потрібно правильно зберігати, адже понад 40% продуктів викидають у сміттєвий кошик саме через неправильне зберігання.

Ковбаса і сирі продукти. Зберігати їх у поліетилені категорично не можна. Їх потрібно відразу звільнити від харчового поліетилену і тільки після цього класти в холодильник. Інакше вже через два-три дні на поверхні почнуть розмножуватися хвороботворні мікроби — задовго до появи неприємного запаху. Оптимальне упаковування для таких продуктів — папір.

Зелень. За звичкою ми кладемо зелень в ящик з овочами. Але це неправильно, адже в кращому разі вона просто зів’яне, а в гіршому — стане підмороженою і зіпсованою. Найкраще для зелені — це склянка або банка з водою, куди зелень потрібно помістити корінням вниз, а зверху прикрити пакетом. Це потрібно для циркуляції повітря.

Помідори. Більшість помідори зберігають у холодильнику, і це найпоширеніша помилка. Помідори потрібно зберігати при кімнатній температурі, так вони будуть свіжими не менше тижня.

Хліб. У целофані відбувається виділення конденсату, і вже через два-три дні хліб починає пліснявіти. Найкраще використовувати для зберігання хліба лляне полотно.

Яблука в нижніх ящиках холодильника. Фрукти можуть виділяти етилен, що спричиняє передчасне дозрівання плодів. Зберігати яблука рекомендується окремо від інших продуктів, у пакеті з маленькими дірочками.

Теплі страви в холодильнику. Багато хто впевнений, якщо теплий суп поставити в холодильник, то це може порушити роботу холодильника. Але сучасні холодильники з функцією самозаморожування можуть зберігати й теплі продукти та ефективно їх охолоджувати. Якщо ж чекати, поки суп охолоне на плиті до кімнатної температури, в ньому почнуть відбуватися процеси бродіння і розмноження хвороботворних бактерій.

Яйця. Їх обов’язково потрібно зберігати в холодильнику і в картонній упаковці, а не в пластикових контейнерах. Таке упаковування вбирає сторонні запахи. Експерти радять зберігати яйця не на поличках на дверях, а всередині самого холодильника.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також