Підривом Каховської ГЕС Путін потопив і своїх солдатів

913 0

Ми у соцмережах:

Підривом Каховської ГЕС Путін потопив і своїх солдатів

Підрив Каховської ГЕС на Херсонщині вплинув на рельєф прифронтової ділянки на півдні України.

Повінь зруйнувала багато російських польових укріплень на першій лінії, які російські військові мали намір використовувати для захисту від українських атак.

Через повінь росіяни втекли з основних російських пунктів концентрації в Олешках і Голій Пристані. Саме звідти раніше обстрілювався Херсон, повідомляє Американський інститут вивчення війни.

Повінь також знищила російські мінні поля вздовж узбережжя, на кадрах видно, як міни вибухають у паводковій воді.

Водночас російський гауляйтер Володимир Сальдо заявив, що знищення ГЕС вигідне російській обороні, оскільки це ускладнить просування України через річку. Бо збільшилася ширина водного плеса, яке потрібно форсувати українській армії.

Генштаб ЗСУ повідомляє, що через повінь росіяни зазнали втрати у людях і техніці:

- У підрозділах 7-ї десантно-штурмової дивізії та 22-му армійському корпусі ЗС РФ є травмовані, загиблі та зниклі безвісті. Також вказані підрозділи втратили декілька польових складів з боєприпасами та провізією, автомобільну та бронетанкову техніку, інше військове майно.

Нагадаємо, що росіяни здійснили злочин проти людяності, підірвавши Каховську ГЕС. Сотні будинків мирних жителів залило водою. Люди, які мешкали поблизу дамби, втратили все.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також