Пікет під Радою та Офісом Зеленського: що рівненські вкладники недобудов вимагали у парламентарів та президента

2017 0

Ми у соцмережах:

Пікет під Радою та Офісом Зеленського: що рівненські вкладники недобудов вимагали у парламентарів та президента

Сьогодні власники недобудов ЖК «Шоколад», «Флагман», «Ріверсайд», «Ерсте Хаус», «Рівненська брама», «Мала Швейцарія» протестували під Верховною Радою та Офісом Президента. Люди вимагали вплинути на недобросовісних забудовників, а також правоохоронців, які не розслідують справи за їхніми заявами.

За словами керівника ініціативної групи вкладників Миколи Станіславчука, рівняни у такий спосіб долучились до протестів інших ошуканих вкладників.

Головними вимогами було - прийняття змін у законодавчій базі, які б допомогли вирішити проблему усіх недобудов.

- Поїхали до Києва з однією метою - аби на державному рівні прийняли політичне рішення про добудову наших недобудов. Вимагали зустрічі з народними обранцями. Передали звернення до Верховної Ради. Після цього ми пішли до Офісу Президента України, де також провели пікет. Також передали звернення до Президента з вимогами дотримання чинного законодавства. Адже коли ми купували квартири, то жодного закону України не порушили. Порушили закон саме ці забудовники та органи місцевого самоврядування, які зобов’язувалися контролювати будівництво будинків, - каже Микола Станіславчук.

Окрім цього, за його словами, пікетувальники просили прийняти таке ж рішення, як було прийнято стосовно вкладників «Укрбуду», коли у проблему вкладників вдалося вирішити за втручання президента - Володимир Зеленський пообіцяв, що будинки добудує компанія «Київміськбуд».

- Ми просили, щоб ця практика перейшла на всю Україну. Адже ми нічим не відрізняємося від людей, які купували квартири в «Укрбуді». І що їх буде зараз добудовувати Київміськбуд, - каже Станіславчук.

В Офісі Президента звернення протестувальників прийняли та пообіцяли, що дадуть відповідь протягом 10 днів.

Як каже Микола Станіславчук, вкладники чекатимуть до 1 квітня, і у разі незадоволення їхніх вимог, влаштують акції протесту з перекриттям доріг.

Також надали листа до генеральної прокуратури, щоб вплинули на рівненських правоохоронців.

- Тому що наші правоохоронці бездіють. За чотири місяці відкритого кримінального провадження по ст. 190 Кримінального кодексу, а саме шахрайство з 300 потерпілих опитали лише 25 потерпілих, а самих причетних до цього навіть не викликали на допит. Тому просили генеральну прокуратуру, щоб вона втрутилась і взяла під контроль це питання, - говорить Микола Станіславчук.

Нагадаємо, проблему недобудов вирішували на контрольній комісії. Забудовник «ДБН», якого представляв Олексій Лисюк, представив людям потенційного інвестора - групу компаній «Смарт», однак, її директор Олександр Гусарук ніяких обіцянок людям дати не зміг.

Читайте також: До чого домовились і що обіцяють забудовники: як у Рівному вирішують проблему вкладників «Шоколаду», «Флагману», «Ріверсайду»

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також