Пів мільйона гривень хабаря за землю та майно: справу Федора Авруки скерували до суду

200 0

Ми у соцмережах:

Федір Аврука. Фото Суспільного

НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням директора фтизіопульмонологічного центру Федора Авруки у підбурюванні до надання неправомірної вигоди заступнику голови Рівненської обласної ради Сергію Свисталюку за «допомогу» із земельним та майновим питаннями.

НАБУ повідомляє:

- Як встановило слідство, в кінці 2021 року приватний підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який колись перебував у комунальній власності.

Заступник голови обласної ради, дізнався, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним. Посадовець у змові з директором КП, на балансі якого знаходився санаторій, пообіцяли підприємцю посприяти у вирішенні його питання.

Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами Рівненської обласної ради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га.

Надалі директор КП підбурив представника приватного підприємця до надання неправомірної вигоди. За такі «послуги» посадовець у 2022-2023 роках отримав неправомірну вигоду на загальну суму майже пів мільйона гривень.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали у жовтні 2023 року після передачі справи за підслідністю від ГСУ Національної поліції.

У квітні 2024 року розслідування стосовно директора КП завершили.

31 травня 2024 року НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику голови Рівненської облради. Слідство стосовно нього триває. 

Читайте також: За хабар обіцяв продати землю під санаторієм на Рівненщині по знижці

Підозрюваний у хабарництві керівник диспансеру з Рівного звільняється

Суд сказав: арешт не потрібен, хай сплатить заставу. Заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк залишається на посаді


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також