Ці симпатичні печивка швидко готувати, і виходять вони м’якенькими і дуже смачними - якраз для сніданку на щодень.
1 яйце, 1 ст. л. цукру, 100 мл кефіру, 60 мл рафінованої олії, 250 г борошна, 1 ч. л. розрихлювача
Вихід - 55-60 шт. Орієнтовна вартість - 9-10 грн.
Збити легенько вінчиком яйце з цукром.
Влити кефір, олію і ще раз перемішати вінчиком.
Додати половину борошна, розрихлювач і перемішати.
Всипати решту борошна і замісити тісто - вже руками. Воно виходить м’яким і еластичним.
Розкачати в круг товщ. 1 см.
Посипати рівномірно цукром по всій поверхні і легенько притиснути качалкою. За бажанням можна додати в цукор трішки кориці.
Нарізати на квадрати 2-3 см.
Викласти на застелену пергаментом дечку.
Випікати 15-20 хв. при 180°.
З чаєм, какао або кавою - саме те! З'їдається миттєво!