Плаксивість — не просто поганий настрій. Які емоції свідчать про проблеми зі здоров’ям

542 0

Ми у соцмережах:

Плаксивість — не просто поганий настрій. Які емоції свідчать про проблеми зі здоров’ям

Негативні емоції збільшують рівень кортизолу в організмі та впливають на стан нервової, серцево-судинної систем та на самопочуття. Позитивні емоції, навпаки, мають позитивний вплив на здоров’я. А от апатія, відсутність сил та стійкий пригнічений настрій також мусять вас насторожити та стати приводом, або звернутися по допомогу.

— Є такий медичний термін, як гіпотимія — це стійке зниження настрою, яке є ознакою депресивного синдрому. Депресія — це «хвороба емоцій». Дуже складне захворювання і дуже поширене, яке може проявлятись від легкої пригніченості до глибокої туги. Тому якщо у вас або у ваших близьких спостерігається часто пригнічений настрій, зниження інтересу до речей, які раніше приносили задоволення, підвищена втомлюваність та зниження фізичної активності — негайно зверніться до лікаря-психіатра, — наголошує ендокринолог Ксенія Марченко.

Якщо останнім часом ви помічаєте, що стали надто плаксивим та роздратованим, хоча для цього немає об’єктивних причин, — варто відвідати ендокринолога. Такі емоції можуть свідчити про певні проблеми із щитоподібною залозою.

— Така емоція як роздратованість або плаксивість — не завжди є просто емоцією, а може бути дзвіночком дисфункції щитоподібної залози — проявом тиреотоксикозу або гіпотиреозу. Це коли щитоподібна залоза виробляє або занадто багато тиреоїдних гормонів або, навпаки, недостатньо. В цьому випадку будуть ще й інші прояви захворювання, наприклад, тремор рук, тахікардія — часте серцебиття, розлади шлунково-кишкового тракту, зниження або набір ваги, — зазначає ендокринологиня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також