«Побратими» допомагають військовикам

2211 0

Ми у соцмережах:

«Побратими» допомагають військовикам

Три роки триває співпраця між генеральним штабом Збройних Сил України та громадською організацією «Рівненська обласна ветеранська організація «Побратими». На підставі підписаного 18 лютого 2017 року меморандуму розпочалась реалізація гуманітарного проекту Збройних Сил України «Евакуація 200».

Члени громадської організації «Побратими» беруть участь в роботі пошукової групи гуманітарного проекту в зоні проведення АТО (ООС) на сході України; ремонтують транспортні засоби автомобільної групи проекту; реалізують заходи національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання учнівської молоді в областях, які входять в зону відповідальності оперативного командування «Захід».

Серед активних волонтерів, які допомагають в реалізації проекту — Колб Олег Ігорович (смт. Зарічне), Кушнір Микола Захарович (смт. Рокитне), Прищепа Тарас Богданович (м. Рівне), Харламов Олег Костянтинович (смт. Зарічне), Колб Ігор Михайлович (смт. Зарічне), Гайдиш Ігор Степанович (м.Дубровиця). Ці місцеві мешканці північних районів Рівненської області виконували завдання на посадах водія та організовували ремонт техніки завдяки друзям, знайомим та колегам. Їм присвоєно почесне звання — Народний герой України.

Ремонт автомобільного транспорту пошукової групи проекту усі ці три роки виконували лісівники Рівненщини: «Клеванське лісове господарство», «Березнівське лісове господарство», «Зарічненське лісове господарство». А начальник управління лісового та мисливського господарства в Рівненській області Сухович Віталій Миколайович як волонтер надає допомогу з 2014 року і по теперішній час. З 2017 року надає допомогу і колектив будівельної компанії «DBN», а голова наглядової ради компанії Антонюк Святослав Аркадійович, як волонтер надає допомогу з 2014 року і по теперішній час. З 2018 року ініціативу підтримали колективи будівельних компаній ЖК «На Щасливому» та «Стоград». Крім того керівники цих будівельних компаній Романа Курис та Олександр Іванов й самі як волонтери надають допомогу з 2014 року і досі.

Ремонт автомобільної техніки протягом трьох років співпраці приводиться в смт. Зарічне на станції технічного обслуговування «У Карася».

Серед заходів національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання учнівської молоді — встановлення меморіальних знаків Малого Герба України: на ділянці міжнародного шоссе Київ — Ковель (встановлено завдяки заступнику Голови правління ГО «ПОБРАТИМИ» Кушнір Миколи Захаровича); в м.Берегово на фасаді школи, в центрі міста (встановлено завдяки спільної ініціативи Командувача військами оперативного командування «Захід», ГО «ПОБРАТИМИ», начальника управління СБУ в Закарпатській області та директора державного підприємства Берегівське лісове господарство в особі Богдана Шойного); в с. Прикладники Зарічненського району Рівненської області на кордоні з Республікою Білорусь, поблизу контрольно-пропускного пункту перетину державного кордону (встановлено завдяки заступнику Голови правління ГО «ПОБРАТИМИ» Колб Ігоря Михайловича).

З 2017 року по 2019 року було виготовлено близько 150 банерів та понад 30 000 кишенькових календарів «Я захищаю свою Богом дану Україну» та спільно із позаштатною групою національно-патріотичного та військово-патріотичного учнівської молоді оперативного командування розміщено та розповсюджено в областях зони відповідальності оперативного командування «Захід».

Андрій РИСЮК, т.в.о начальника відділу
цивільно-військового співробітництва ОК «Захід».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також