Поки що діє "благодійний" тариф

1504 0

Ми у соцмережах:

Поки що діє

Поблажка міського голови Вододимира Хомка, який разом з депутатами поступився законністю і погодився з передчасним з 1 травня підвищенням плати за проїзд у громадському транспорті з 2 до 2,50 грн., не вгамувала апетити перевізників. Не минуло й двох тижнів, як вони почали вимагати підвищити вартість проїзду до 3 грн. І то негайно. Причому, називаючи цю суму "благодійною", бо запевняють: реально рівняни мали б платити за проїзд 3,50.

Коли ж у вівторок міськвиконком, побачивши зловживання у розрахунках запропонованого тарифу і закладені в нього необгрунтовані витрати, відмовив перевізникам, ті почали погрожувати. Ще від учора у Рівному люди мусили б ходити пішки, бо власники автобусів заявили, що не випустять транспорт на міські маршрути. Але цього, як бачимо, не сталося. А все тому, що не стільки пасажири залежні від власників громадського транспорту, як вони — від людей, які оплачують їхні послуги. Причому, дуже часто сумнівної якості. 2014-34_p02_01 Тим паче, якщо є альтернатива для пасажирів у нашому невеликому місті — ходити пішки чи як у Європі — пересісти на велосипеди. Або ж врешті-решт таки наважитись спробувати скористатись тролейбусами, єдиним комунальним транспортом у Рівному. Вартість проїзду в якому й після нещодавнього підвищення становить усього півтори гривні. До речі, саме так вчинили деякі рівняни, збільшивши щоденний прибуток електротранспортного підприємства на 10 тисяч гривень. Зважаючи на таку ситуацію, керівництво Рівного збирається 20 травня поїхати до Польщі, щоб домовитись про придбання ще 10 тролейбусів. Звичайно, не нових.

Галина КОТУЛЬСЬКА.
P.S. Як стало відомо редакції РВ, страйк перевізники Рівного перенесли на сьогодні і таки не відмовились від наміру змусити міськвиконком збільшити вартість проїзду по місту до трьох гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також