Полонений студент з Рівненщини потрапив до списку Forbes

7282 0

Ми у соцмережах:

Полонений студент з Рівненщини потрапив до списку Forbes

Полонений студент "Острозької академії", прес-офіцер полку "Азов" Дмитро Козацький "("Орест") потрапив до щорічного списку "30 до 30: обличчя майбутнього", яке складає видання Forbes.

Forbes утретє публікує національний список «30 до 30» – молодих українців, які відбудовуватимуть країну

Тридцятка 2022-го не схожа на попередні: два претенденти – Роман Ратушний та Олександр Кукурба – загинули за час складання списку. Четверо номінантів перебувають у російському полоні. Війна не дивиться дату народження і забирає молодих, часто – найкращих. Тому ми зробили окрему статтю про молодих героїв, яких убили росіяни на цій війні.

Суть проєкту «30 до 30» – знайти та показати суспільству молодих людей, котрі впливатимуть на майбутнє своїх галузей. У цьогорічній тридцятці ті, хто захищає нас сьогодні й здобуватиме перемогу завтра, ті, хто будуватиме нову Україну після перемоги. Саме вони – вірогідні творці нової української економіки, освіти та архітектури, вони розширюватимуть межі вітчизняного культурного простору.

Де герої зараз? Захищають Україну на землі та в небі, забезпечують воїнів, збирають десятки мільйонів гривень на «Байрактари», перебувають у російському полоні, документують війну у книгах, фільмах та розповідають про неї у піснях та стендапі, попри все розвивають свої бізнеси, надають якісну освіту школярам та виборюють нагороди престижних спортивних змагань.

Досвід попередніх списків «30 до 30» показує: їхні герої здатні здобувати великі перемоги, як-от олімпійське золото чи тріумф на «Євробаченні» гурту Kalush Олега Псюка. Але в учасників цьогорічного «30 до 30» набагато складніше завдання – доведеться вибороти найважливішу перемогу в сучасній історії України. Вони не самі, вся Україна, весь цивілізований світ сьогодні разом. Разом переможемо!

Потрапив у цей список і студент з Рівненщини.  Ще 20 травня світ облетіли фото поранених бійців з «Азовсталі», яка майже три місяці перебувала в осаді російських військ. Автор світлин – Дмитро Козацький (позивний Орест), пресофіцер полку «Азов». Та один з тих, хто боронив Маріуполь в оточенні росіян. 

Фото Козацького розповіли всьому світові про пекло, в якому опинилися захисники міста, та про мужність українських військових. Улітку роботи Козацького отримали спеціальну нагороду польського конкурсу Grand Press Photo 2022.

Фотографією Козацький захоплювався з юнацтва, казав, що це не просто хобі, а його покликання.

- Найбільше Діму характеризує його фотографія з «Азовсталі» «Світло переможе», бо навіть перебуваючи у самому пеклі, він продовжує вірити у краще, – каже сестра Дар’я Юрченко.

Нині Козацький та близько 2500 захисників Маріуполя перебувають у російському полоні.

Повний список «30 до 30» -  за цим посиланням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також