Помічний розсіл

1144 0

Ми у соцмережах:

Помічний розсіл

Цілющі властивості розсолу з квашеної капусти можуть зарадити багатьом захворюванням.

У ньому міститься гіпердоза вітаміну С — більше, ніж у самій капусті. У діабетиків він знижує рівень цукру в крові, крім цього, виводить пісок із жовчного міхура й допомагає при розладі діяльності травного тракту та гастриті. Сік квашеної капусти багатий на молочнокислі бактерії та ферменти, що сприяють поліпшенню травлення й зміцненню імунної системи. Також розсіл допомагає позбутися зайвої ваги. Він знижує відчуття голоду, спалює жирові відкладення, нормалізує метаболізм.

Як зазначає знавець народної медицини Олена Світко, капустяний розсіл допоможе для нормалізації низької кислотності. Чим старшою стає людина, тим більше кислого та спецій має споживати. Згодиться розсіл від квашених огірків, помідорів, яблук, капусти, буряків. 100–150 мл розсолу п’ють двічі на день до їди.

За хронічного панкреатиту, виразки шлунка вживають по 100 мл розсолу двічі на день після їди. Напій можна «заїдати» невеликою дрібкою солі. Це в комбінації поліпшить мляве травлення, допоможе від закрепів, проносів, поповнить організм вітамінами.

При болях у суглобах подрібнені квашені капусту чи яблука потовкти, додати за потреби розсолу. Цю кашку прикладати до суглобів: до колін, ліктів чи кісточки на великому пальці ноги. Компреси робити на ніч два-три тижні.

Якщо турбує біль у попереку, спині, змішати по одній частині свіжого натертого хрону, дрібно потовчених квашених яблук чи квашеної капусти, викласти на полотнинку й прикласти до проблемних місць на попереку чи інших ділянках спини. Зафіксувати й закутати на ніч.

Але капустяний розсіл протипоказаний при гіпертонії, виразці шлунка й загостренні гастриту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також