Рівненському начальнику оголосили підозру через тонни жиру, які люди мали їсти у «Пунктах незламності»

1847 0

Ми у соцмережах:

Фото - поліція Рівненської області

Йдеться про директора департаменту економічного розвитку Володимира Липка.

 Закупівля неякісного жиру на 1,2 млн грн – у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам  підозрюють керівника Департаменту міськради, - повідомили сьогодні в обласній прокуратурі. Цю ж інформацію підтверджують і в обласній поліції.

- Встановлено, що наприкінці минулого року директор Департаменту, під час створення місцевого матеріального резерву громади, уклав договір з приватним підприємцем на закупівлю 10 500 кг тваринних жирів, за які з бюджету було сплачено понад 1,2 млн грн.
 
 
Проте посадовець, діючи із злочинною недбалістю не організував прийом товару, не перевірив його кількість та якість, - стверджують у прокуратурі.
 
Департамент недоотримав майже 200 кг продукції, яку оплатив. Крім того, жири поставлені в пошкоджених упаковках та з цвіллю. Відповідно до висновку експертизи ці жири не відповідають вимогам ДСТУ, містять суттєве перевищення гранично допустимих рівнів свинцю, заліза та нікелю і є небезпечними для здоров’я людини.

Нагадаємо, що під час активних російських ракетних ударів Рівне витрачало десятки тисяч гривень з бюджету для купівлі харчів у «Пункти незламності». Планувалося, якщо взимку не буде тепла та електроенергії, то люди будуть там грітися та харчуватися.

Однак важко пояснити, для чого підопічні міського голови Олександра Третяка і секретаря Віктора Шакирзяна закупили 10 500 кг жиру. Чиновники твердять, що на ньому мали готувати їжу для рівнян.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також