Потрійна зарплатня за ризик: гроші до медиків ще не дійшли

970 0

Ми у соцмережах:

Потрійна зарплатня за ризик: гроші до медиків ще не дійшли

Обіцяну потрійну зарплатню чекають у міській лікарні Рівного та Сарненській центральній райлікарні, куди привозили перших хворих на коронавірус. Надбавку мали б виплатити з держбюджету. В область уже надійшла так звана медична субвенція — загалом 85 мільйонів гривень, понад 17 мільйонів з якої спрямують на заробітну плату і надбавку медикам, які на передовій у боротьбі з коронавірусом. Але ці гроші до людей ще не дійшли.

Віктор Іськів, начальник управління охорони здоров’я Рівного:

Не стали чекати, поки область надішле нам гроші з медичної субвенції. Виплатили з міського бюджету. Всі працівники центральної міської лікарні Рівного, що брали участь в лікуванні хворих з COVID-19, у квітні вже отримали потрійний аванс. Я особисто перевіряв усі розрахунки. Якщо у березні медсестра інфекційного відділення отримувала приблизно 2 тисячі гривень авансу, то за квітень виплата склала близько 6 тисяч гривень. Поки усі виплати будуть здійснюватися з міського бюджету, бо гроші з державного досі очікуємо. Йдеться про медиків інфекційного відділення, хірургічного корпусу, куди почали класти хворих, та про медичні бригади, що їздять на забір аналізів.

Олег Вівсянник, начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА:

— Субвенція на виплату надбавок до зарплат медичних працівників уже надійшла. Відповідно до постанови Кабміну, ці кошти можна використовувати як доплату працівникам центру екстреної медичної допомоги, а ще можна нараховувати 300% надбавку працівникам установ, які зіткнулися з першою хвилею хворих.

Василь Іванюк, головний лікар Сарненської райлікарні:

— Мої працівники постійно запитують у мене, а я у керівництва області — де доплати за березень. Нам кажуть, що розрахуються, тому поки не втрачаємо надії. Усі медики чекають. Адже допомогти із районного бюджету нам не можуть, бо для цього потрібно проводити сесію. Однак у нас голова районної адміністрації, його заступник та начальник фінансового управління — усі хворі на коронавірус.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також