Престол для президента

1311 0

Ми у соцмережах:

Престол для президента

Рівненський умілець Микола Христич виготовив тронне крісло з дуба для російського президента і сподівається, що воно допоможе налагодити добрі відносини між Україною і Росією.

Російське крісло нагадує царський трон: двоголовий орел в одній лапі тримає скіпетр, а в іншій — державу. Цей шедевр висотою два з половиною метри майстер виготовляв більше трьох років. Жартома каже, якщо трон подарувати росіянам під час газових переговорів, Україна змогла б розраховувати на знижку за газ. Не менш шикарним вийшло й крісло для американського президента — у вигляді точної копії герба США. А тронне крісло для українського президента поки що існує у вигляді ескіза. Майстер каже, що ним поки що ніхто з керівництва держави не зацікавився. А тим часом Микола Христич сподівається, що інші його вироби викличуть інтерес у організаторів Євро-2012. Спеціально до футбольного турніру колишній льотчик, а нині пенсіонер, з дерева вирізав 12 стільців-символів змагань, кожен на трьох ніжках, зроблених у вигляді лап лева. Елементи на кожному стільці неповторні: на одному — логотип Євро-2012, на інших — емблеми команд, м’ячі та ворота.

 
Кожне футбольне крісло має свій стиль, характер, свою філософську ідею, — розповідає Микола Христич. — Чому ніжки зробив у вигляді лап лева? А що у футболістів найсильніше? Ноги. А як це показати? У вигляді лап лева, які дуже сильні. Майстер сподівається, що стільчики візьмуть на спеціалізовану виставку з нагоди турніру. Втім, таких пропозицій Миколі Христичу не надходило. До слова, натомість вироби майстра оцінили, зокрема, у Німеччині. На виставці за пересувний бар він отримав спеціальну відзнаку. Чимало робіт Микола Христича осіло й у приватних колекціях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також