Покладіть кілька шматочків чорного або сірого хліба в каструлю з варенням і залиште на 15–20 хвилин. Хліб діє як природний абсорбент, вбираючи в себе сторонні запахи. Після цього його треба витягнути. Цей метод найкраще працює з варенням, яке ще гаряче, але вже не кипить.
Змочіть чистий кухонний рушник у звичайному білому оцті й накрийте ним ємність із варенням. Через 20 хвилин замініть рушник на свіжий. Повторіть процедуру декілька разів, поки запах горілого не зникне. Це діє на рівні повітря над варенням, витягуючи сторонні запахи, і не змінюючи його смак.
Щоб перебити запах горілого і покращити смак варення, додайте натуральні ароматизатори. Цедра лимона й апельсина — це універсальний варіант, який підходить для всіх видів варення. Кориця ідеально підійде для яблучного, сливового чи грушевого варення. Ваніль гармонійно поєднуватиметься з абрикосами та персиками. Розмарин несподівано добре поєднується з вишнею. Варто додавати інгредієнти у помірній кількості, щоб не перебити смак ягід і фруктів.





