Притулок для безхатьків знову не виселили з Кавказької

1368 0

Ми у соцмережах:

Притулок для безхатьків знову не виселили з Кавказької

Представники виконавчої служби Рівного та міськради 4 лютого навідались до благодійного фонду "Відвага", де у підвалі на вулиці Кавказькій, 15 знаходиться притулок для безхатченків. За фактом невиконання судового рішення про звільнення приміщення виконавці склали акт. Засновник фонду Сано Гукасян із виселенням не погоджується, обґрунтовуючи це тим, що орендну плату сплачує до цього часу.

Притулок, де постійно живуть 25 безхатьків, а ще стільки ж приходять туди їсти, знаходиться у приміщенні, що належить міськраді. У 2014 році договір оренди між благодійним фондом та міськрадою закінчився. У 2016-му суд постановив фонду звільнити приміщення. Втім, притулок там так і залишався.

Суспільне повідомляє, що виконавці приходили винятково для перевірки порушення судового рішення за 2016 рік про звільнення підвального приміщення.

Начальник Державної виконавчої служби у Рівному Павло Якобчук:

– Можу сказати точно, що це буде застосування штрафних санкцій до юридичної особи "Відваги" за невиконання рішення суду. В подальшому буде ще одна перевірка, ще штрафні санкції. Якщо не буде виконано – то це подання на порушення кримінальної справи на посадових осіб, винних у невиконанні рішення суду по 382 статті і в подальшому, якщо буде можливість виконати рішення суду без участі боржника, – тобто за небажання боржника його виконувати, – буде організоване примусове виконання.

Причиною невиконання судового рішення засновник фонду "Відвага" Сано Гукасян назвав те, що він неодноразово письмово та усно звертався до міськради, аби та посприяла призупиненню виконавчих дій, аби фонд знайшов інше приміщення.

Засновник БФ "Відвага" Сано Гукасян:

– Тут нам самим вже, чесно кажучи, набридло, бо дуже волого, дуже тяжко тут і не вміщаємось. Ми мусили просити, щоб нам дали більше приміщення, я не хочу ні з ким сваритись і з'ясовувати стосунки. Але діло не доходить до логічного завершення, тому що приміщення спірне, або ж хтось незгідний, тому питання і затягнулось.

Мешканці будинку на Кавказькій,15, яких ми зустріли сьогодні в дворі біля підвалу, не розуміють, чому, якщо договір між фондом і міськрадою закінчився ще 6 років тому, притулок досі діє.

Мешканка будинку на Кавказькій,15 Наталія Мізьова:

– Просто вже небезпечно, дійсно скажу. Тому що діти ходять, ми лавочки облаштували, пофарбували у дворі, по вечорах збіговиська: випивають і пиво, і горілка, і мат-перемат, і воно неприємно.

Мешканці цього та деяких сусідніх будинків підготували звернення до міського голови, щоб той знайшов для притулку інше приміщення. Це сталося після того, як 27 січня на дитячому майданчику знайшли мертвого безпритульного чоловіка. Тоді голова ОСББ Світалана Гарбуз запевнила, що це – один з відвідувачів притулку. Керівник благодійного фонду зазначив, що це могла бути людина, яка приходила поїсти, однак не мешкала у них.

Голова ОСББ Світлана Гарбуз:

– Я думаю, що міська влада підшукає нам якихось більш благонадійних сусідів. В будь-якому випадку, це не повинні бути організації, яким не місце в житловому будинку.

Засновник фонду Сано Гукасян незгідний із примусовим виселенням, адже, за його словами, він досі сплачує оренду за приміщення, а відвідувачі притулку порядку не порушують. Втім, за словами начальника Державної виконавчої служби у Рівному Павла Якобчука, це на примусове звільнення приміщення не вплине.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також