Призначили стипендії для діячів культури Рівненщини

878 0

Ми у соцмережах:

Призначили стипендії для діячів культури Рівненщини

Щомісячно, упродовж року, стипендію у розмірі 500 грн отримуватимуть провідні творчі працівники краю. Стипендіатами голів Рівненської ОДА та обласної ради стали 10 діячів культури та мистецтв області.

Серед них – реставратори, краєзнавці, театрали, етнографи, фольклористи, письменники, літературознавці та перекладачі. Відзнаку отримали також обдаровані діти, які беруть активну участь у культурно-мистецькому житті області.

Дана ініціатива сприятиме стимулюванню творчої праці, підтримки та поліпшення матеріальних умов життя діячів культури і мистецтва Рівненщини.

Стипендії призначили:

1. Миколі Бендюку, реставратору архівних та бібліотечних матеріалів Національного університету «Острозька академія».

Микола Бендюк

2. Олені Коник, викладачці Зорянської школи мистецтв, керівниці народного аматорського хору та учаснику ряду творчих колективів відомих в області і за її межами.
3. Зінаїді Луніній, яка активно співпрацювала по втіленню нових форм роботи закладів культури області, започатковувала огляди художньої самодіяльності серед різної вікової категорії населення.
4. Володимиру Мушировському, провідному краєзнавцю, одному з організаторів низки досліджень Поля Берестецької битви,  Пересопниці, ініціатору створення музейних закладів у Сарнах, Млинові, Радивилові та Володимирці.
5. Олені Медведєвій, члену Національних спілок письменників та журналістів України, лауреату міських літературних премій та майстру народної творчості.

Олена Медведєва

6. Юліані Попович, наймолодший ді-джейці України, учасниці фестивалю талантів і краси, конкурсу читців-декламаторів та юних поетів, численних фотоконкурсів та благодійних акцій.

Юліана Попович

7. Катерині Приймачук, етнографу, фольклористу, лауреату премій у галузі народного мистецтва, розробнику  обласної програми  збереження художніх промислів Рівненщини.

Катерина Приймачук

8. Наталії Сирцовій, письменниці, літературознавиці, перекладачці, журналістці, авторці низки видань.
9. Олені Ткачук, артистці-ляльководу, провідній майстрині сцени та режисерці.
10. Івану Одейчуку, обдарованому учню з Березнівщини, який попри незрячість бере активну участь у культурно-мистецькому житті району.

Іван Одейчук та голова ОДА Віталій Коваль 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також