Рівненським митцям дали гроші на творчість

708 0

Ми у соцмережах:

Рівненським митцям дали гроші на творчість

Четверо жителів Рівненської області, дотичних до історії краю та мистецтва, отримають з обласного бюджету фінансову підтримку на реалізацію власних творчих проєктів. Це 100 тисяч гривень, які розподілили між ними.

 Йдеться про гранти голови Рівненської облдержадміністрації та голови Рівненської облради.

«Гранти одержують автори творчих проєктів у галузі літератури, театрального, музичного, образотворчого мистецтва, хореографії, народного мистецтва, кінематографії. Цього року з обласного бюджету їм надійшли кошти в сумі 100 тисяч гривень. За ці гроші будуть реалізовані творчі ініціативи, що спрямовані на промоцію нашого краю серед подорожуючих, підсилення туристичного бренду Рівненщини як культурного регіону», - зазначила начальниця управління культури і туризму ОДА Любов Романюк. 

Так, підтримку в розмірі 35 тис. грн отримала ініціатива журналіста та історика Олексія Бухала – створення і популяризація документального фільму «Нобельське Євангеліє».

Грант у сумі 25 тис. грн отримає відомий фотограф Олександр Харват. Він підготує та випустить повнокольорові поштівки «Культурна спадщина Рівненщини».

В викладачка Острозької академії Олеся Гощук отримала грант 20 тис. грн на втілення інтерактивного проєкту «Святі книги Волині». Виставку облаштують на першому поверсі Музею книги в Острозі. Експозиція буде максимально інтерактивна, тактильна, з доступним викладом матеріалу та ілюстративним наповненням.

Ще один проєкт, який буде реалізовано, – це презентаційний вебсайт для промоції історично значимих рівнян «Рівненський Пантеон: історії видатних рівнян». На нього спрямовано кошти в розмірі 20 тис. грн. Його авторка Олександра Корчевська-Цехош має на меті перетворити Інтернет-ресурс на віртуальний музей пам’яті. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також