«Все робиться максимально швидко та просто, — розповідає кухар Євген Клопотенко. — Але результат вас точно вразить!».
Інгредієнти: 2 шт. курячого філе; 80–100 г чорносливу; 60 г волоських горіхів; 160 г сиру; 1 ст. л. соняшникової олії; сіль та перець до смаку
Включіть розігріватися духовку на 180 градусів. Вимийте куряче філе, протріть паперовим рушником. Надріжте кожен підготовлений шматок з товстого краю, не дорізаючи до кінця 1,5 см.
Розкрийте куряче філе «книжкою». Накрийте його харчовою плівкою і відбийте пласкою стороною молоточка, щоб не пошкодити й не розірвати волокна м’яса.
Посоліть і поперчіть до смаку відбиті частини філе. Помийте чорнослив, осушіть паперовим рушником. Поріжте його тонкими смужками. Розкладіть чорнослив по всьому пласту філе. Подрібніть ножем або у ступці 50 г волоських горіхів, розподіліть їх по м’ясу наступним за чорносливом шаром.
Натріть на великій тертці 160 г сиру і розподіліть його по всій площі продукту. Далі пласт філе з начинкою загорніть у тугий рулет.
Зв’яжіть рулет кулінарною ниткою. Перекладіть м’ясо у форму для випікання, застелену пергаментом, і скропіть столовою ложкою соняшникової олії. Поставте у духовку.
Випікайте рулети при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Вийміть форму, дайте рулету охолонути та зріжте з готового продукту кулінарну нитку. Перед подачею до столу наріжте порційними шматочками та посипте зверху подрібненими горіхами.






