При необхідності білі гриби можна замінити печерицями, гливами або їх комбінацією. Страва підходить для подачі як самостійний гарнір або як доповнення до м’ясних та овочевих страв. Рецепт від Shuba.
Інгредієнти:
Білі гриби 500 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Сіль за смаком
Перець мелений за смаком
Олія 40 мл
Сметана 15% 100 г
Спосіб приготування:
Крок 1
Білі гриби переберіть, почистьте і помийте. Великі гриби поріжте на шматочки. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 10-15 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.
Крок 2
Цибулю й моркву почистьте, помийте і наріжте кубиками. У сковороді нагрійте олію, покладіть цибулю з морквою, обсмажте кілька хвилин до напівготовності.
Крок 3
Додайте гриби та смажте, помішуючи, 10 хвилин. Посоліть, поперчіть, влийте сметану і перемішайте. Тушкуйте під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.





