Рівненщина попрощалася з дванадцятьма Героями (ФОТО)

2672 0

Ми у соцмережах:

Рівненщина попрощалася з дванадцятьма Героями (ФОТО)

Жителі Рівненської області провели в останню дорогу дванадцятьох воїнів.

 Володимир Шапірко народився у 1977 році і проживав у Сарнах.

Він приєднався до підрозділу тероборони під час повномасштабного вторгнення, а пізніше виконував бойові обов'язки у Донецькій області.

11 травня у м. Дружківка Донецької області серце Володимира зупинилось. Попередня причина смерті - серцевий напад.

Олександр Прокопчук народився в сім'ї священника у селі Бережниця Дубровицької ТГ. Після закінчення навчання в Тернопільському національному медичному університеті імені Івана Горбачевського він вступив до Української військово-медичної академії і став військовим лікарем. Під час повномасштабної війни Олександр рятував наших захисників у складі ЗСУ і був бойовим медиком 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

11 лютого Герой загинув під час евакуації поранених захисників під Бахмутом на Донеччині. В Олександра залишилися батьки, брат, дружина.

Роман Довгаль - житель селища Рокитне, 2001 року народження. У березні минулого року приєднався до лав ЗСУ, щоб захищати Батьківщину.

12 травня воїн помер у госпіталі від травм, отриманих внаслідок тяжкого поранення поблизу н.п. Оріхово-Василівка на Донеччині.
Йому назавжди буде 22...

Олександр Коток – уродженець села Тинне Немовицької громади. У 18 років добровольцем долучився до лав Збройних сил України, аби вигнати окупантів з рідної землі.

11 травня воїн загинув під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Іванівське на Донеччині. Поховали Олександра на кладовищі у селі Тинне.

Микола Лазарчук народився в 1980 році у селищі Степань. Він був адвокатом з 17-річним стажем у цивільному житті.

11 травня воїн загинув у боях під Бахмутом, захищаючи Україну від російських окупантів. Йому було 42 роки...

Дубенська громада в жалобі: тут попрощались із Олександром Баришем.

Військовослужбовець був учасником АТО упродовж 2015-2016 років, воював у перших рядах 10 штурмової бригади в населених пунктах Мар'їнка, Красногорівка, Катеринівка, Авдіївка. У перші дні повномасштабного вторгнення знову повернувся до лав Збройних Сил України, служив санітаром, під час бойових дій врятував не одне життя, про що свідчать вдячні слова побратимів. Брав участь у бойових діях в Сумській області та населеному пункті Бахмут, де обірвалося його життя.

Вірний військовій присязі, воїн героїчно загинув 11 травня 2023 року в районі н.п. Оріхово-Василівка Бахмутського району Донецької області.

Малолюбашанська громада попрощалася та провела останньою життєвою дорогою Ігоря Вербицького та Руслана Лущевського.

Ігор Вербицький народився 25 травня 1968 року в місті Балаклія, пізніше з сім’єю переїхали в Костопіль. Навчався у Костопільському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальність електрослюсаря. Останні роки жив у селі Мирному. Чоловіка призвали на військову службу 14 листопада 2022 року. Був старшим солдатом, стрільцем-санітаром механізованого взводу.

Воїн загинув 13 травня внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Перший Лиман Куп’янського району Харківської області. Поховали Героя в селі Мирне. У воїна залишилися дружина, син і внук.

Руслан Лущевський 1980 року народження, житель села Кам’яна Гора. Служив сержантом, був командиром бойової машини – командиром механізованого відділення.

Загинув 12 травня внаслідок підриву під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Масютівка Харківської області.
Поховали Руслана Лущевського на кладовищі села Кам’яна Гора. У загиблого Героя залишилися дружина та двоє неповнолітніх дітей.

У Костопільській громаді назавжди попрощалися зі старшим сержантом Андрієм Шаварським.

Воїн народився 1 березня 1976 року в місті Костопіль. Закінчив Костопільську ЗОШ № 2, далі навчався в Костопільському професійному технічному училищі, в Рівненському фаховому коледжі НУБіП України. Працював робітником на різних підприємствах.
Андрій був доброю людиною, дуже любив рибалити, футбол, був майстром на всі руки, завжди міг підтримати й знайти спільну мову. Дуже любив дітей. Мав ще багато планів на майбутнє. 18 липня 2022 року чоловіка мобілізували на військову службу. Він був старшим сержантом.

11 травня Андрій Шаварський загинув під час виконання військового обов’язку внаслідок ворожого обстрілу поблизу Донецької області.
Похоронили військового в місті Костопіль на «Старому» кладовищі поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

У селі Радухівка Зорянської територіальної громади в скорботі назавжди попрощалися з Миколою Власюком, 1998 року народження.

Микола був призваний на військову службу за мобілізацією 26 лютого 2022 року, служив старшим солдатом, навідником гірсько-штурмового відділення.

11 травня Микола Власюк загинув, мужньо захищаючи Україну, внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

У Рівному віддали останню шану Михайлу Цимбалюку та Віталію Орлічу.

Михайло Цимбалюк отримав повістку у травні 2022 року і без вагання пішов на службу. Певний час був у прифронтових зонах, а потім його перевели ближче до лінії бойових дій, був у Бахмуті взводним, зміг вивести свій взвод без втрат.

Молодший сержант, командир другого відділення протитанкових керованих ракет Михайло Цимбалюк загинув 11 травня під час мінометного обстрілу в районі Оріхово-Василівка Донецької області.

Поховали Героя на території кладовища «Нове».

Віталій Орліч народився загинув  13 травня внаслідок артобстрілу в районі населеного пункту Перший Лиман на Харківщині. Воїну назавжди 24 роки...  

Поховали його на території кладовища «Нове».

Вічна пам'ять Героям!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також