Рівненська митниця запевняє, що не затягує розмитнення вантажів

1376 0

Ми у соцмережах:

Рівненська митниця запевняє, що не затягує розмитнення вантажів

Підприємці, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, днями заявили, що у січні в країні зупинилося митне оформлення вантажів і багато підприємців втратили кошти.

«У бізнесу склалось враження, що ми повертаємось до ручного режиму коригування митної вартості та індикативних цін на товари, як це свого часу практикувалось митниками до внесення змін до Митного кодексу. І всі здобутки, тих змін щодо визначення методів митної вартості, скотились, фактично, до квазі-індикативного визначення цін. Адже, насправді, першим та основним методом має бути ціна контракту», - наголосила виконавча директорка Європейської бізнес асоціації Анна Дерев’янко.

Прес-служба Асоціації додала: «Керівництво ДФС пояснило ситуацію тим, що здійснюється удосконалення профілів ризику автоматизованої системи аналізу та управління ризиками з метою боротьби з контрабандою та сірим імпортом. Однак Асоціація неодноразово виступала з пропозиціями щодо боротьби з цими негативними явищами, в тому числі в контексті тотальної фіскалізації. А подібні інструменти, схожі на «рекет» на кордоні, навряд сприятимуть дієвій та ефективній боротьбі саме з сірим імпортом та контрабандою».

Заступник начальника Рівненської митниці Ігор Козлинець прокоментував РВ, що на Рівненщині проблем з розмитненням вантажів немає:

- Ризики, які встановлюються системою, Рівненська митниця оперативно опрацьовує. У нас випадків безпідставного затягування митного оформлення немає. Черги також нема. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також