Рівненський УКРОП обрав кандидатом у президенти народного депутата Олександра Шевченка

1245 0

Ми у соцмережах:

Рівненський УКРОП обрав кандидатом у президенти народного депутата Олександра Шевченка

Першою серед політичних сил України партія УКРОП визначає свого кандидата в президенти через публічні праймеріз, тобто шляхом попереднього голосування серед партійців, аби обрати справді достойного кандидата. Рівненські партійці майже одноголосно визначилися з тим, кого хочуть бачити кандидатом на президентських виборах. Їхнім фаворитом став народний депутат Олександр Шевченко. Народившись на Івано-Франківщині, він здобув вищу освіту в Чернівцях. Трудовий шлях розпочав монтажником радіоапаратури. Пізніше очолював декілька підприємств. Є автором ідеї та засновником гірськолижного комплексу «Буковель». За сім років перетворив чи не найдепресивніший регіон України на одне з найбільш відвідуваних у Східніий Європі місць відпочинку.

До 18 листопада УКРОП проведе президентські праймеріз в усіх областях України. Переможця буде оголошено в Києві на загальнопартійних зборах 5 грудня.

Загалом у праймеріз УКРОПу беруть участь троє представників партії: Олександр Шевченко, Оксана Тунік-Фриз та Ірина Головатенко. Кожен із них презентував рівнянам свою концепцію розвитку України, реформ у економічній та соціальній сферах, бачення напрямів зовнішньої політики та способи вирішення інших нагальних проблем.

— Я хочу, щоби процедура праймеріз стала першою ластівкою демократичних змін. Чому в нашій країні політики так довго сидять на політичному олімпі? Тому що в нас політичні сили — це партії однієї особи. Люди голосують за лідерів, які не мають команди, що хотіла б працювати для народу, — прокоментував початок фінального етапу праймеріз Олександр Шевченко.

УКРОП першим серед політичних сил України проводить публічні президентські праймеріз. Це процедура внутрішньопартійних виборів, завдяки якій зростає внутрішня конкуренція, тож на президентські вибори йдуть не ставленики верхівки політсили, а кандидати, яких справді підтримує народ. Використовуючи досвід США, Великої Британії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Франції та інших розвинених країн, «Українське об’єднання патріотів» готове обрати справжнього лідера, єдиного й достойного кандидата від партії.

Тим часом геніальний український письменник, член УКРОПу Василь Шкляр назвав проведення президентських праймеріз новим етапом битви за Україну:

— Ця влада викликає тільки ненависть у людей. Потрібні нові обличчя в парламенті, Кабміні та в команді майбутнього президента. Хочу, щоб обличчя, яке представлятиме Україну, було чесним. Бо чесна держава забезпечить права на розвиток і блага своїм громадянам. УКРОП — це єдина партія, яка не просто ставить на чолі свого лідера, а обирає кращого з кращих. Чи є в Олександра Шевченка команда? Так, це ми з вами, на чиї плечі він може зіпертися, керуючи державою.

Виголошуючи привітальне слово, голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко зазначив, що праймеріз — це один із перших кроків, які дозволять зупинити свавілля чинної влади:

— Влада вкотре спробує нав’язати думку, що ви маєте вибір без альтернативи, так, як це було в 2014 році, коли почалася війна. Я хочу, щоб ця влада побачила, що альтернатива їй є. Ми можемо змінити її на справжніх українських патріотів, які присутні в цій залі.

Кожен із трьох претендентів наголосив, що одне з його першочергових завдань — припинення війни на сході України. Ірина Тунік-Фриз у своєму виступі, зокрема, закликала зупинити будь-які переговори з РФ, а домовлятися лише про звільнення політичних в’язнів та заручників. Олександр Шевченко тим часом наголосив, що потрібно припинити торгівлю, дипломатичні та інші зв’язки з країною-агресором. Політик прокоментував свою заяву, змалювавши такий епізод:

— Під час економічного форуму в Польщі, який зібрав 11 тисяч учасників з усього світу, до мене неодноразово підходили і запитували: «Олександре, чому ми несемо збитки від введених проти РФ санкцій, а ваша влада продовжує з ними співпрацювати?». Це означає, що ми втратили довіру світової спільноти. Ми мусимо припинити будь-які відносини з РФ. А повернути окуповані території зможемо тільки тоді, коли створимо гарні умови для життя. Щоби в Україні хотілося жити кожному.

«Українці повинні мати можливості для саморозвитку. Бо незалежність держави неможлива без економічної незалежності її громадян».

Загалом, Олександр Шевченко вважає головним покликанням президента — забезпечення конституційних прав українців.

Президент повинен забезпечити права і свободи наших громадян. Я думаю, що кожен громадянин має право жити заможно у нашій країні, має право отримати соціальний захист у вигляді високих пенсій, доступної медицини та безкоштовної освіти, — пояснює він.

Та щоб так сталося, вважає політик, потрібно насамперед змінити існуючу владу й не допускати до неї тих, хто вже 27 років розкрадає держбюджет. Потрібно зламати стереотип, що політик — це начальник, бо ця посада передбачає винятково служіння народу.

Схвальні відгуки зали мало й окреслення Олександром Шевченком шляхів розв’язання проблем у сфері децентралізації. На його переконання, реформа децентралізації — позитивне рішення, реалізація якого зупинилася через подвійну позицію влади, яка мала би з виникненням ОТГ ліквідувати районні адміністрації.

Під час зустрічі претенденти обговорювали й тему екології. Відзначимо, що УКРОП — чи не єдина політична сила, представники якої привертають увагу до нелегального видобутку бурштину й неконтрольованої вирубки лісу. Олександр Шевченко впевнений, що в жодному разі не можна скасовувати мораторій на вивіз кругляка за кордон. Переробляти його варто в Україні. При цьому вирубка має бути обмеженою, аби лісові масиви не знищувалися під корінь. Як приклад він навів «Буковель». До початку його функціонування обсяг довколишнього лісу становив один мільйон кубометрів. Наразі цей показник сягнув позначки півтора мільйона.

ОЛЕКСАНДР ШЕВЧЕНКО: народився 8 квітня 1971 року в місті Коломиї Івано-Франківської області. Здобув кваліфікацію радіоінженера в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича. Трудовий шлях розпочав монтажником радіоапаратури. Пізніше очолював декілька підприємств. Автор ідеї та засновник гірськолижного комплексу «Буковель», за сім років перетворив чи не найдепресивніший регіон України на одне з наийбільш відвідуваних у Східніий Європі місць відпочинку. Народний депутат Верховної Ради України VII та VIIІ скликань. Член президії партії «УКРОП». Завдяки старанням Олександра Шевченка у «Буковелі» пройшли лікування та реабілітацію понад 1 тис. солдатів — учасників російсько-української війни, пройшли реабілітацію 3200 дітей з ДЦП, аутизмом і вадами опорно-рухового апарату, безкоштовно оздоровилися 8 тис. пенсіонерів. Крім того, команда Олександра Шевченка створила Центр військової підготовки та інформації, а також регулярно підтримує медзаклади, спортивні та культурні проекти.

У підсумку на праймеріз у Рівному за Олександра Шевченка проголосували 197 делегатів конференції. Інші претенденти, Оксана Тунік-Фриз та Ірина Головатенко, за результатами голосування посіли друге і третє місця відповідно.

— Намагатимусь зробити все, аби увійти у повноваження президента згідно із законом, — підсумував переможець праймеріз УКРОПу на Рівненщині Олександр Шевченко. — Перше, що потрібно зробити для українського народу на цій посаді, — припинити війну. Це передбачає насамперед припинення відносин з країною-агресором, що покаже всьому світу: ми не піддаємося на маніпуляції Росії. Це переконає партнерів, що Україна справді веде війну, а не торгує з агресором. Свідомість українців зміниться тоді, коли вони відчують, що влада працює в їхніх інтересах. І в їхньому гаманці буде достатньо коштів. Для цього ми маємо об’єднатися і працювати пліч-о-пліч над тим, що потрібно українському суспільству.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також