«Рівнеобленерго» отримало нові тарифи на послуги

3469 0

Ми у соцмережах:

«Рівнеобленерго» отримало нові тарифи на послуги

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила тарифи на послуги з розподілу електроенергії із застосуванням стимулюючого регулювання для трьох регіонів України на 2021 рік.

Йдеться про «Тернопільобленерго», «Кіровоградобленерго» та «Рівнеобленерго». Відповідні рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора, пише УНІАН.

Зазначається, що рішення прийняли з урахуванням затвердженої регулятором нової методики стимулюючого тарифоутворення для операторів систем розподілу, згідно з якою ставка прибутковості на «нову» базу активів – 16,74% і ставка дохідності на «стару» базу активів – 3%, обов'язкове реінвестування в будівництво і модернізацію мереж операторів систем розподілу 50% коштів, які є доходами на «стару» базу активів.

Згідно з інформацією, це рішення, серед іншого, призведе до масштабного будівництва, реконструкції електричних мереж і підстанцій, що сприятиме здешевленню і скороченню терміну приєднання до електричних мереж нових споживачів, а також підвищенню якості послуги з розподілу електроенергії теперішнім споживачам і зниження величини витрати електричної енергії в мережах.

Нагадаємо, раніше глава НКРЕКП Валерій Тарасюк заявляв, що RAB-тарифи для енергопостачальних компаній можуть запрацювати в Україні з 1 січня 2021 року.

Довідка:

Стимулююче тарифоутворення – це механізм тарифоутворення на основі довгострокового регулювання тарифів (3, 5 або 8 років). Цей метод спрямований на залучення інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури мереж, що передають енергоносій (електроенергія, теплова енергія та ін.), і стимулювання ефективності витрат розподільних (постачаючих) компаній.

Стара база – це всі активи обленерго, які були створені до введення RAB-тарифу. Нова база – це ті активи, які будуть створені після початку дії RAB-тарифу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також