Різноманітність типів сучасних міні АЗС

780 0

Ми у соцмережах:

 Різноманітність типів сучасних міні АЗС

У відповідь на мінливу кон'юнктуру сучасної паливозаправної інфраструктури ринок шукає нові рішення: прості в експлуатації і недорогі в установці і обслуговуванні. Протягом останніх 10 років цим рішенням є розміщення міні АЗС. Їх ще називають мобільними паливозаправний станціями (МПЗС).

Як випливає з назви, міні АЗС являють собою компактну і ергономічну альтернативу повномасштабним заправних станціях. МПЗС складається з єдиного модуля, який включає в себе наступні елементи конструкції: паливний резервуар, для роздачі палива, шланги або колонку, диспетчерський пункт з пультом управління, системи обліку і контролю нафтопродуктів та інше.

Сфери застосування міні АЗС

Завдяки невеликому розміру і універсальному набору функцій, міні АЗС підходять для вирішення безлічі типів завдань. Найчастіше їх встановлюють біля віддалених населених пунктів або виробництв, де розміщення повномасштабної заправної станції економічно недоцільно.

Економічна вигода від особистого заправного модуля стає очевидна і в підприємницькому середовищі. Підприємства, які самостійно заправляють свою техніку, відчутно знижують витрати на паливо (в тому числі завдяки точній системі відстеження надходження палива), а також економлять час на заправку транспорту. Модульна АЗС повністю автономна і самодостатня, вона здатна задовольнити паливні потреби для цілого автопарку.

У комерційному секторі мобільні заправні станції завоювали популярність за рахунок простоти і дешевизни установки. Установка МПЗС обходиться в рази дешевше, ніж реконструкція вже існуючої АЗС. На ринку вже спостерігається тенденція до відмови деяких нафтових компаній від реконструкції старих АЗС на користь розміщення нових міні АЗС.

Основні типи МПЗС

Існує кілька основних типів МПЗС з різною конфігурацією обладнання, кожен з яких краще підходить під певні завдання. На сайті benza.ua представлений вибір якісних моделей.

Модульні

Модульна заправка за своїм функціоналом аналогічна класичним АЗС і при цьому доступна для вільного транспортування. На одній платформі розміщується конструкція, що складається з резервуара, насосної установки і паливороздавальної колонки (ПРК). Резервуар можна підібрати для будь-якого обсягу і типу палива (дизель, бензин, газ). Він обладнаний спеціальними вузлами для прийому і тривалого зберігання палива.

Контейнерні

Різновид модульної заправки з кількома ключовими відмінностями. Резервуар розташований в спеціальному захисному контейнері, який захищає від механічних впливів, низької температури навколишнього середовища і небажаної уваги сторонніх. Його можна заповнити тільки дизпаливом і бензином. Замість ПРК є заправні шланги. Доступний до транспортування.

Пересувні

Даний тип міні АЗС являє собою єдиний заправний модуль, встановлений на транспортних шасі. Зазвичай його використовують як причіп-автозаправник. Затребуваний, коли є необхідність в частій зміні місця розташування заправника. Придатний тільки для бензинового і дизельного палива.

Блочні

Заправний модуль із підземним розташуванням резервуара для палива. ПРК знаходиться над резервуаром. Транспортування неможливе. Наповнюється лише рідкими видами палива. Заощаджує вільний простір завдяки підземному розташуванню ємності з паливом.

Практично всі типи міні АЗС можна автоматизувати. В такому випадку облік і розлив палива буде проходити автоматично (без участі оператора).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також