Сам хабарник!

1839 0

Ми у соцмережах:

Сам хабарник!

На позачергову сесію міськради, яку скликали у вівторок, назбирали за кілька днів 30 питань для розгляду. Зокрема, більше десяти стосувалися земельних ділянок.

Папери

Проекти рішень міської ради
За виділення земельних ділянок для учасників АТО на вулиці Костромській депутати проголосували. Проте три питання стосувалися виділення землі під будинками інших рівнян. Голосів на ці три питання не вистачило. Зокрема, не голосували фракції «Громадський контроль» та Радикальної партії. Лідер радикалів Роман Стасюк перед голосуванням питав думки Святослава Стельмащука від «Громадського контролю». Той у відповідь викрикнув — ні, не голосуємо, бо незрозуміло, звідки ці питання взялися у порядку денному. Міський голова Володимир Хомко після проваленого голосування роздратовано зауважив, що депутатам самим доведеться пояснювати людям, «які сто років живуть на тій землі», чого їм відмовили. Голова заявив, що напише скаргу в СБУ, аби та проконтролювала, як надалі депутати будуть голосувати за ці ж питання. Привселюдно в сесійній залі Хомко висловив й таку пі­дозру — він вважає, що депутати не проголосували зумисне, аби потім вимагати у прохачів землі хабарі. Святослав Стельмащук відреагував на слова міського голови зустрічним звинуваченням:
— Очікувалося, що на позачергову сесію буде винесене єдине питання — щодо списання майна «Рівнетеплоенерго». Однак напередодні засідання стало відомо, що порядок денний дещо розширений за рахунок матеріальної допомоги, виділення земельних ділянок для учасників АТО на вулиці Костромській, програми освітлення. Але яким чином до цього переліку потрапили земельні питання, які тільки нещодавно розглядала земельна комісія, залишається здогадуватися. Річ у тому, що на сесію міськради і досі не можуть потрапити понад 500 проектів рішень, які земельна комісія розглядала і погоджувала, починаючи з грудня 2015 року. Навіть з числа тих (а це 60 питань), які розглядала 13 вересня і погодила їх, на сьогоднішню сесію потрапило всього три! Чому саме ці питання були включенні до порядку денного і за яким принципом відбувався відбір, я пояснити не можу. Між тим, одна з ділянок відводиться за принципом «мовчазної згоди», що свідчить про домовленість із чиновниками ради, відведення земельної ділянки відбувається без дозволу на розроблення проекту землеустрою. Фракція «Громадський конт­роль» не підтримує такий принцип роботи, адже вважаємо, що лише на етапі надання дозволу на розроблення проектів землеустрою можна належним чином проконтролювати та уникнути конфліктних ситуацій і аж ніяк не на стадії затвердження проекту землеустрою. Тому прошу міського голову врахувати ці факти під час звернення до СБУ, яке він анонсував, для встановлення реального принципу формування порядку денного. Потрібно детально дослідити, чому одні проекти рішення оперативно потрапляють у порядок денний, а інші роками припадають пилом.
Інна Іллючок, прес-секретар управління СБУ в Рівненській області:
— Станом на середу до УСБУ не надходило жодного звернення від міського голови Рівного Володимира Хомка про якісь корупційні діяння депутатів міської ради чи їхнього наміру про це. Щодо слів міського голови про те, що він попросить СБУ проконтролювати, як надалі депутати будуть голосувати за ті чи інші питання, — це повна нісенітниця. Не уповноважені ми впливати на прийняття депутатми того чи іншого рішення.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також