Сергій Литвиненко: «Маски і антисептики я возитиму на округ стільки, скільки зможу. Люди сам на сам з проблемою не залишаться»

787 0

Ми у соцмережах:

Сергій Литвиненко: «Маски і антисептики я возитиму на округ стільки, скільки зможу. Люди сам на сам з проблемою не залишаться»

Народний депутат України Сергій Литвиненко, якого обрали до Верховної Ради мешканці Сарненського, Костопільського і Березнівського районів, допомагає засобами особистого захисту на своєму 156-му окрузі. Він вже привіз туди 20 тисяч масок, 10 тисяч пляшечок санітайзера та 1200 пар гумових рукавичок. Це лише перший транш допомоги. При цьому 10 тисяч масок та 5 тисяч пляшечок антисептика, за домовленістю з головою ОДА, було передано ОДА для захисту соціальних працівників.

«ОСОБЛИВО ПРИЄМНО, КОЛИ НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ПІКЛУЮТЬСЯ ПРО СВОЇ ОКРУГИ І ВКЛЮЧАЮТЬСЯ В РОБОТУ ЦІЛОДОБОВОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ, ЗОКРЕМА, СЬОГОДНІ СЕРГІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ ЛИТВИНЕНКО ЧЕРЕЗ ЙОГО БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ПЕРЕДАВ НАМ МАСКИ І САНІТАЙЗЕРИ. МИ БАЧИМО, ЩО ГРОМАДСЬКІСТЬ ОБ'ЄДНУЄТЬСЯ, НЕ ТІЛЬКИ СХВИЛЬОВАНА, А Й ВЖЕ ЗНАХОДИТЬ РІШЕННЯ. ТОМУ ДЯКУЄМ УСІМ БІЗНЕСМЕНАМ, НАРОДНИМ ДЕПУТАТАМ, ОБЛАСНИМ ДЕПУТАТАМ, УСІМ ТИМ, ХТО РЕАЛЬНО ПІКЛУЄТЬСЯ ПРО НАШЕ НАСЕЛЕННЯ», - каже голова ОДА Віталій Коваль.

Україну, як і увесь світ, накрила вірусна пандемія. Наразі ніхто не знає точно, як саме боротися з COVID-19. Люди і лікарні виявились беззахисними і не забезпеченими найнеобхіднішим, а держава явно не справляється з новим викликом.
Зазвичай важкі часи яскраво показують, хто є хто.

«Ми з командою одразу включилися у процес пошуку масок, санітайзерів, рукавичок, - каже Сергій Литвиненко. - Прикро, але мародери і негідники різного штибу перетворили купівлю масок в Україні на небезпечний детектив. Не буду вдаватися в деталі, але маски, тим більше, купити сьогодні не так просто. Але ми зможемо. Частково вже змогли і роздали на окрузі. І ще знайдемо».

Перший транш допомоги Благодійного фонду Сергія Литвиненка направили на:
- м. Костопіль
- Протитуберкульозний диспансер
- Центральна районна лікарня
- м. Березне
- Інфекційне відділення Березнівської ЦРЛ С.Моквин
- Лікарня «Хоспіс» с.Зірне
- КП «Територіальний центр соціального обслуговування»
- м. Сарни
- КП «Сарненська центральна районна лікарня»
- КНП "Клесівська районна лікарня" Клесівської селищної ради

Україна ще ніколи не мала таких викликів, як сьогодні, перед пандемією COVID-19.

Також політик відзначив: «Цей час є випробуванням для всіх нас. Без найменшої бравади і пафосу стверджую, що впевнений - ми його пройдемо. Однак ми повинні вийти з цього карантину з найменшими втратами. Саме тому ми з колегами започаткували проект «#Панікастоп! Здолаємо вірус разом».

Через свій Благодійний фонд я хочу підтримати найвразливіших, найнезахищеніших людей, в першу чергу на своєму 156-му окрузі – Сарни, Костопіль і Березне. Разом з районами, ясна річ. Думаю, нікому не треба розказувати, який ажіотаж у країні створили з елементарними засобами індивідуального захисту. Маски, антисептики - з аптек все це зникло. Продається за спекулятивними цінами. Це – злочин і з цим ще належить розібратися. Але зараз питання № 1 – здоров’я і життя».
І побажав мародерам горіти у пеклі.

Минулого четверга сумний корона-відлік розпочала і Рівненщина: перші хворі – 10 чоловік, діагноз яких підтверджено амбулаторно, з'явились у Сарненському районі, у великому селі Тинне. Лікуються вони у Центральній районній лікарні Сарн. На жаль, одна жінка померла.

Якраз напередодні, у середу, Сергій Литвиненко з волонтерами привіз допомогу до цього медзакладу. А наступного ж дня, коли надійшла інформація з Тинного, волонтери Благодійного фонду Сергія Литвиненка відвезли безпосередньо до села на блокпости маски, санітайзери та рукавички.

«Прикро, але тривожний COVID-19 відлік на Рівненщині почався з мого округу. Ми не залишаємося в стороні. В селі Тинне на Сарненщині вже є 9 підтверджених хворих і одна жінка померла. Люди лікуються у центральній лікарні в Сарнах. Якраз напередодні ми з командою завезли туди для медиків 750 масок, 200 пар рукавичок, 20 ящиків антисептику.

На в’їзді та виїзді в Тинного створено три блокпости. В’їхати до села можна, виїхати – ні. Сьогодні наші волонтери відвезли у Тинне захисні маски та антисептики. Також надали засоби захисту хлопцям на блокпости – маски, антисептики і рукавички. Не багато, але все, що було в наявності. Волонтери привезли все до блокпосту і передали старості села Тинного Олександру Трохимцю. Ми з командою активно шукаємо на ринку маски та інші засоби індивідуального захисту. Збираємо, де що є. Я дякую небайдужим моїм друзям, котрі допомагають моєму Благодійному фонду у міру можливості підтримувати наших медиків та малозабезпечених.

І хочу звернутися прямо до мародерів, що зараз паразитують на масках, на життях людей: горіть у пеклі! Завтра у мене повинна бути партія масок, які я негайно розподілю на окрузі.  І ще одне. Мені закидають, що я піарюся. Відповім. Люди, думайте, що хочете. Я роблю те, що маю робити у цій ситуації, допомагаю як і чим можу. Вважаєте, що піарюся? Піартеся і ви так само. Країна від цього тільки виграє
», - написав Сергій Литвиненко у своєму Facebook.

Благодійний Фонд співпрацює і з органами влади. Зокрема – з цілодобовим Оперативним штабом, створеним при Рівненській ОДА. Народний депутат контактує з головою ОДА Віталієм Ковалем та очільником облради Олександром Данильчуком, вважає, що у цей складний час потрібно об’єднувати зусилля. На прохання Оперативного обласного штабу, до якого він теж входить, Благодійний фонд вже допомагає забезпечити масками та антисептиками соціальних працівників області, котрі працюють з пристарілими людьми, з одинокими літніми та лежачими пацієнтами.

Благодійний фонд Сергія Литвиненка має намір і надалі надавати посильну допомогу на своєму окрузі.

Олена ІВАНЮК
.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також