
Експерти нагадують любителям шашлику, з яким алкоголем не варто поєднувати цю страву, щоб не зіпсувати настрій собі й присутнім.
♦ Фахівці кажуть, що чим специфічніший запах у м’яса, тим ароматнішим повинен бути алкоголь до нього.
♦ Крім горілки, коньяку, вина і пива можна поєднувати шашлик з різними коктейлями та іншими слабоалкогольними напоями.
♦ Чим сухіший шашлик, тим слабшим повинен бути алкоголь. Оскільки запивають таке м’ясо у великій кількості, то є ризик перебрати.
Шашлик з курки. До цілої курки, смаженої на рожні, найкраще підійде молоде вино середньої солодкості й міцності. Але воно повинно бути без сильно вираженого аромату. А ось до курки, смаженої шматочками, підійде рожеве солодке вино без сильного запаху — найкраще молоде і слабке.
Шашлик з баранини. До баранини ідеально підійде червоне кріплене вино, його можна навіть додати в маринад. Підійде до жирної баранини і міцний алкоголь, але не горілка. Найкраще — коньяк.
Шашлик зі свинини. Найкраще поєднується з горілкою без будь-яких добавок. Оскільки свинина має не дуже яскравий запах, ароматний алкоголь може просто забити смак м’яса. Це правило стосується жирної свинини, а під не дуже жирну (сухувату) можна подати червоне кріплене вино.
Шашлик з яловичини (телятини). До сухуватої яловичини з не дуже яскраво вираженим смаком ідеально підійде ароматний вермут. Головне правило підбору алкоголю в даному випадку — не надто міцний і дуже ароматний.