Шашлик і алкоголь – несумісні?

956 0

Ми у соцмережах:

Шашлик і алкоголь – несумісні?

Експерти нагадують любителям шашлику, з яким алкоголем не варто поєднувати цю страву, щоб не зіпсувати настрій собі й присутнім.

♦ Фахівці кажуть, що чим специфічніший запах у м’яса, тим ароматнішим повинен бути алкоголь до нього.

♦ Крім горілки, коньяку, вина і пива можна поєднувати шашлик з різними коктейлями та іншими слабоалкогольними напоями.

♦ Чим сухіший шашлик, тим слабшим повинен бути алкоголь. Оскільки запивають таке м’ясо у великій кількості, то є ризик перебрати.

Шашлик з курки. До цілої курки, смаженої на рожні, найкраще підійде молоде вино середньої солодкості й міцності. Але воно повинно бути без сильно вираженого аромату. А ось до курки, смаженої шматочками, підійде рожеве солодке вино без сильного запаху — найкраще молоде і слабке.

Шашлик з баранини. До баранини ідеально підійде червоне кріплене вино, його можна навіть додати в маринад. Підійде до жирної баранини і міцний алкоголь, але не горілка. Найкраще — коньяк.

Шашлик зі свинини. Найкраще поєднується з горілкою без будь-яких добавок. Оскільки свинина має не дуже яскравий запах, ароматний алкоголь може просто забити смак м’яса. Це правило стосується жирної свинини, а під не дуже жирну (сухувату) можна подати червоне кріплене вино.

Шашлик з яловичини (телятини). До сухуватої яловичини з не дуже яскраво вираженим смаком ідеально підійде ароматний вермут. Головне правило підбору алкоголю в даному випадку — не надто міцний і дуже ароматний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також