Щоб залишитися підлеглим дружини, анулював шлюб?

4547 0

Ми у соцмережах:

Віктор Боровець та Наталія Бойчук

У Березному жваво обговорюють сімейні перипетії у родині директора школи №2 Віктора Боровця та його дружини Наталії Бойчук, яка очолює районний відділ освіти і фактично є начальницею свого чоловіка. Цього літа суд на прохання п.Боровця анулював їхній шлюб. І причиною, подейкують у Березному, стали претензії НАЗК, а не сімейні проблеми.

На початку року Національне агентство запобігання корупції розпочало перевірку Наталії Бойчук через її родинні зв’язки з Віктором Боровцем, а у березні пан Боровець уже подав клопотання до Рівненського міського суду з проханням анулювати шлюб. У заяві зазначив, що одружившись у березні 2009 року, він не знав, що його дружина має нерозірваний шлюб з попереднім чоловіком, який був укладений у Німеччині. Суд розглянув позов без чоловіка та дружини, бо ті надіслали відповідні клопотання. Пані Бойчук, як йдеться у судовій справі, проти позову не заперечувала.

Анульовано шлюб Віктора Боровця та Наталії Бойчук було влітку, а нещодавно НАЗК надіслало Березнівській РДА припис, що у пані Бойчук є потенційний конфлікт інтересів. На період службового розслідування голова РДА Віталій Люшин відсторонив посадовицю від виконання обов’язків.

Віталій Люшин розповідає, що претензії НАЗК стосуються не вчиненого правопорушення, а потенційної можливості його вчинити:

— Наталія Бойчук була призначена на посаду у 2015 році, її чоловік тоді уже був директором школи років десять. На той час усі юристи зазначили, що таке призначення є можливим. Але керуючись антикорупційним законодавством, НАЗК виявило можливий потенційний конфлікт інтересів у зв’язку з прямим підпорядкуванням. Наприклад, дружина могла б впливати на систему стимулювання свого чоловіка-директора і т.п. Проте було багато перевірок правоохоронців, і реального конфлікту інтересів вони не виявили.

Начальниця управління освіти надала документи на свій захист, і ми направили їх до НАЗК, щоб воно додатково переглянуло справу, враховуючи нові обставини. Документи у нас агентство витребувало ще в лютому, а відтоді багато змінилося. Зокрема, змінилися делеговані повноваження від районної ради відділу освіти. Відтепер відділ освіти не призначає та не звільняє директорів шкіл. Анулювання шлюбу також на користь начальниці відділу освіти. Ми чекаємо відповіді від НАЗК, до 26 грудня я продовжив термін відсторонення п.Бойчук.

Відповідно до законодавства потенційний конфлікт інтересів вирішується або шляхом його усунення, тобто переведення на іншу посаду, або звільненням. Якщо мені НАЗК надішле припис про звільнення, я його буду беззаперечно виконувати.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також