Школяр із Британії став наймолодшим підкорювачем Південного Полюса

946 0

Ми у соцмережах:

Школяр із Британії став наймолодшим підкорювачем Південного Полюса

Шістнадцятирічний школяр з Британії став наймолодшим підкорювачем Південного полюса, пройшовши на лижах більше тисячі кілометрів.

Льюїс Кларк, учень Бристольської школи "Queen Elizabeth Hospital", дістався до американської станції Амундсен-Скотт в суботу ввечері. Шлях зайняв 48 днів. Ввесь цей час юний полярник тягнув своє обладнання та харчові продукти на санях, сам пересувався на лижах. Прибувши на станцію, підліток зазначив, що дуже щасливий завершенню подорожі. Неприємності полярникам доставила не тільки погода — юнак страждав від мозолів та кашлю, до того ж у нього зламалися лижі. "Найбільше полегшення для мене — те, що завтра не потрібно буде вставати вранці і протягом дев’яти годин тягнути свої сани через сніг і крижаний вітер. Сьогоднішній день був дуже складним: чим ближче я підбирався до полюса, тим повільніше я рухався, моїм ногам добряче дісталося", — цитує Кларка РІА "Новини”.

Льюїс Кларк та Карл Алві під час переходу
Подорож британця розпочалася 2 грудня — через два тижні після святкування 16-го дня народження. Він подолав майже 1,13 тисячі кілометрів на лижах, причому температура повітря під час подорожі опускалася до 50 градусів нижче нуля, а швидкість вітру досягала 193 кілометрів за годину. В експедиції Кларка супроводжував досвідчений гід Карл Алві. Колишній рекорд підкорення Південного полюса було встановлено в 2011 році співвітчизницею Кларка, теж 16-річною Амелією Хемплман-Адамс. Але Льюїс виявився молодшим: свій день народження він відзначив всього за два тижні до початку подорожі.
Американська станція Амундсен-Скотт


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також