Школярі у Костополі 1 вересня не сядуть за парти нової школи

216 0

Ми у соцмережах:

Школярі у Костополі 1 вересня не сядуть за парти нової школи

Нова будівля Костопільської початкової школи №9 майже готова, залишилося виконати внутрішні роботи. Однак 1 вересня учні чотирьох початкових класів, які там навчаються, у новий ще не перейдуть.

Через необхідність облаштування укриття потрібно переробити проєктно-кошторисну документацію, адже коли будівництво починали, потреби в укритті не було. Відтак строки завершення об’єкта та прийняття його в експлуатацію зміщуються, повідомляє Костопільська міська рада.

- Війна внесла свої корективи у фінансування та проєкт. Розуміємо, що будівля школи стара і у ній мало місця для учнів, однак потрібно трохи зачекати. У новому корпусі будуть створені усі умови за сучасними вимогами, в тому числі й щодо безпеки учнів. У ній навчатимуться, як і зараз, чотири початкові класи. Стара будівля буде знесена. На її місці, можливо, облаштуємо шкільний майданчик, – розповідає начальниця управління освіти Костопільської міськради Олена Дідух.

Зараз триває процес коригування. Оскільки укриття буде підземною спорудою окремо від школи, над ним облаштують спортзал. Будівництво нового корпусу школи №9 поряд зі старим її приміщенням на вулиці Клима Савури в Костополі розпочали за кілька років до повномасштабного вторгнення.

Будівля школи стара і реконструкції не підлягає, але потреба у початковій школі у цьому мікрорайоні міста залишається: тут навчається чотири повні класи дітей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також