Шукають мільйон на пам'ятник

1404 0

Ми у соцмережах:

Шукають мільйон на пам'ятник

Пам'ятник Тарасу Бульбі-Боровцю збираються встановити у Рівному міські депутати. Причому хочуть встигнути ще до завершення своїх повноважень. Гроші проситимуть і з міського, і обласного бюджетів.

Олександр Курсик, депутат міськради: — Встановлення пам'ятника, за словами скульптора Володимира Стасюка, обійдеться приблизно в мільйон гривень. Давати тільки з міського бюджету мільйон на пам'ятник в той час, як не працюють у місті ліфти, протікають дахи, — неправильно. Тому будемо також просити виділити кошти з обласного бюджету і звернемося за допомогою до благодійників. Думаю, що на благоустрій території біля пам'ятника депутати та благодійники могли б надати власні кошти. Хоча зібрати гроші буде складніше, ніж торік на пам'ятник Нілу Хасевичу. Тоді сума була меншою — близько 30 тисяч гривень, і період був передвиборчий.

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

Довідка "РВ"

За роки незалежності України у Рівному встановили, зокрема, пам'ятники Тарасу Шевченку, Симонові Петлюрі, Климу Савуру та Уласу Самчуку. "Загиблим у локальних війнах", "Жертвам Чорнобильської катастрофи", "Загиблим за Україну" та "Загиблим у роки війни волинським чехам". Пам'ятник-ротонда княгині Марії Рівненській (Несвицькій) та відновлена колона Божої Матері. Пам'ятний знак на місці страти енкаведистами вояків УПА 1945 року, анотаційна дошка вченого й політика Олега Ольжича-Кандиби та меморіальна дошка у пам'ять генерал-хорунжого, командувача УНР Василя Тютюнника. І це ще не повний перелік.

Голос народу

Жанна, домогосподарка: — Думаю, гроші має виділяти як міська влада, так і спонсори. Сама споруда має виглядати незвично, але не настільки, щоб не можна було впізнати особу, якій цей пам'ятник присвячений. Навіть не уявляю, кому зараз у Рівному треба було б встановити якийсь пам'ятник.
Михайло, пенсіонер: — Фінансувати встановлення пам'ятників повинні люди, які мають такі гроші — успішні бізнесмени чи політики. Можливо, частину коштів мали б виділити з міського бюджету. Думаю, на пам'ятник у нашому місті заслуговують насамперед герої-націоналісти.
Любов, викладач: — Пам'ятники мають бути цікавими, їхні проекти мають затверджувати люди, які знаються на мистецтві. І споруджувати пам'ятники варто лише найвидатнішим людям. Іншим можна встановлювати пам'ятні дошки, наприклад, на будинках, де вони народилися. Фінансуватися це повинно винятково за кошти благодійників.
Іван, тренер з тхеквондо: — Гроші з міського бюджету краще спрямувати на потреби пенсіонерів чи дітей, для яких треба організовувати спортивні секції. Тому споруджувати пам'ятники мають винятково за кошти спонсорів. А встановлювати такі споруди варто тим, хто справді щось зробив для міста, області чи України.
Оксана, приватний підприємець: — Хіба у Рівному мало пам'ятників? У будинку, в якому я живу, постійно протікає дах. А моя квартира знаходиться на верхньому поверсі, тож на стелі постійно з'являються плями від талого снігу чи дощу. То про які пам'ятники в таких умовах може йти мова?
Роман, адвокат: — Мабуть, у Рівному зовсім не залишилося проблем. І встановлення пам'ятника Бульбі-Боровцю — це якраз те питання, яким мають займатися міські депутати і після вирішення якого життя рівнян стане "значно" кращим.
Ярослав, студент: — Не важливо, кому саме встановлюють пам'ятник. Головне, аби він був цікавим, щоб біля нього хотілося сфотографуватися, як-от жаба, яка всіх задавила. Скоріше за все, шукати гроші для цього має влада або ж громадські організації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також