Шустик розповів, куди діває благодійні внески

1256 0

Ми у соцмережах:

Шустик розповів, куди діває благодійні внески

Головний лікар Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру ім. Поліщука Роман Шустик відзвітував про діяльність очолюваного ним закладу за 2017 рік. Зокрема, пояснив, на що витрачаються благодійні внески - плата за проведення аналізів та консультації лікарів, які пацієнти сплачують в реєстратурі закладу.

 За рік діагностичний прийняв 210 тисяч пацієнтів, з них тільки кожен другий-третій оплачував медичні послуги. Інші отримували їх безкоштовно як пільговики.

 - Усі благодійні внески у нас йдуть через касовий апарат, все прозоро, людина отримує касовий чек, - запевнив Роман Шустик. - Ми звітуємо за наші витрати перед обласною адміністрацією і громадською радою. Якщо говорити про загальну суму благодійних внесків, то хтось думає, що ми тут отримуємо мільйони. Та насправді з початку року, наприклад, ми отримали трохи більше мільйона благодійних коштів. 80 — 90% їх витрачаємо на реактиви в лабораторії, придбання плівки і так далі. До нас надходили пропозиції віддати лабораторні дослідження в приватні руки, щоб уникнути запитань щодо благодійних внесків. Так, це все спростило б, якби не стояло питання, що робити із людьми, які не здатні фінансово оплатити аналізи. У нас за день не більше третини пацієнтів сплачують благодійні внески. Я готовий навіть, щоб журналісти постояли біля реєстратури з прихованою камерою і переконалися, що далеко не всі оплачують благодійні внески. Зараз триває автономізація лікувальних закладів та їхнє переформатування в некомерційні підприємства. Проте ми й надалі надаватимемо послуги безкоштовно соціально незахищеним категоріям населення. Це ми здійснюватимемо за рахунок резервів і меценатських внесків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також