Сивина: чи можливо уповільнити цей процес?

403 0

Ми у соцмережах:

Сивина: чи можливо уповільнити цей процес?

Посивіння — генетично обумовлений процес, який припадає на вік 50–55 років. Воно пов’язане з ослабленням функції клітин-меланоцитів, які продукують меланін, що забезпечує волоссю його природний колір.

Якщо поява «сивих локонів» відбувається в ранньому віці (20–30 років), то тут може бути кілька факторів, що впливають на зниження активності меланцитів: генетична схильність; хронічний стрес; хронічна інфекція; захворювання щитоподібної залози, гіпофіза, шлунково-кишкового тракту; анемія; аутоімунні захворювання; порушення кровообігу; неправильне харчування; дефіцит вітамінів або мікроелементів; шкідливі звички та ін.

Найшвидшим способом позбавлення від сивини є фарбування волосся, але при частому застосуванні ця процедура може несприятливо позначитися на його стані.

Як відтермінувати посивіння волосся?

Якісне і повноцінне харчування — вкрай важливо достатнє надходження з їжею необхідних мікроелементів і поживних речовин. Включіть у свій раціон їжу, яка містить достатню кількість білка, кальцію, цинку, міді, селену, вітамінів групи В, бета-каротину: наприклад, морську капусту, волоські горіхи, фундук, листові овочі, бобові, яйця, сир, броколі, печінка, цитрусові, яблука, ягоди і т. д. Також корисні продукти, в яких міститься достатня кількість омега — оливкова олія, риб’ячий жир, деякі сорти риби.

Питний режим — вважається, що недостатня кількість рідини уповільнює обмінні процеси і засвоєння необхідних поживних речовин. Тому візьміть за правило вживати як мінімум 1,5–2 літри чистої води в день.

Своєчасно проведене медичне обстеження допоможе виявити приховані захворювання і провести потрібне лікування під контролем фахівця.

Постарайтеся по максимуму виключити зі свого життя стрес. При необхідності зверніться за допомогою до психолога або психотерапевта.

Дотримуйтеся здорового способу життя — частіше гуляйте на свіжому повітрі (2–3 години на день), відмовтесь від шкідливих звичок (куріння, алкоголь).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також