Скандал, бо українське журі на «Євробаченні» дало Польщі нуль балів

5964 0

Ми у соцмережах:

Скандал, бо українське журі на «Євробаченні» дало Польщі нуль балів

Українці обурені вчинком нашого журі на «Євробаченні», яке оцінило польського виконавця на цілих нуль балів.

Цього року від України в журі входили продюсер Вадим Лисиця, соліст вокальної формації «Піккардійська терція» Андрій Капраль, популярна співачка Ірина Федишин, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії Андрій Яцків та викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Лук’ян Галкін.

Найбільше наше журі підтримало Велику Британію – 12 балів. Водночас за Польщу, Литву, Румунію, які підтримують Україну через війну, українське журі не віддало жодного балу.

Хоч судді Польщі, Литви, Латвії, Румунії та Молдови дали Україні по 12 балів.

Оскільки Польща є країною, яка через війну прихистила найбільше біженців з України, то чимало українців почало публічно вибачатися перед поляками.

Голова журі Вадим Лисиця написав у Facebook, що все вони оцінили правильно:

- Весь процес голосування проходив під пильним наглядом юриста всі члени жюрі заздалегідь ознайомилися з правилами голосування. Жодних можливостей впливати на рішення одне одного не мав ні один член жюрі, а тим більш головуючий. Тому Польща, та інші країни отримали ті самі оцінки, що заслужили на думку кожного з суддів. Платню за це ніхто не отримував. Ніяких преференцій, та інших заохочуваннь ніхто не мав. Хто бажає наступного разу бути суддею - звертайтесь до Суспільного Мовника.

В свою чергу, прості українці дали найвищий бал – 12 саме Польщі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також