Скерували до суду справу Колі-«мінера», якого обвинувачують у смерті двох дітей

1831 0

Ми у соцмережах:

Скерували до суду справу Колі-«мінера», якого обвинувачують у смерті двох дітей

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 59-річного Миколи Середюка зі Смиги, якого обвинувачують в умисному вбивстві двох малолітніх дітей, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб, незаконному поводженні з бойовими припасами, вибуховими речовинами та незаконному виготовленні вибухових пристроїв.

Пресслужба прокуратури Рівненської області  повідомила, що під час  досудового розслідування було встановлено, що чоловік,  діючи з умислом спрямованим на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, використовуючи заздалегідь знайдені мінометні осколкові міни, незаконно виготовив саморобні вибухові пристрої, які розмістив як пастки для злодіїв у металевих шафах в підсобному приміщенні на території власного домогосподарства.

13 липня до Колі-"мінера", як його звали односельці, прийшли 13-річний хлопчик та 11-річна дівчинка, які є внуками його співмешканки. Коли діти перебували у літній кухні, відбувся вибух в одному із сейфів. Сейф був замкнений, а ключ від нього лежав над ним на полиці. Діти самовільно його відкрили та підірвалися на одній із пасток, у результаті чого загинули на місці. Під час вибуху власника господарства вдома не було.

На подвір’ї обвинуваченого виявлено значну кількість інших бойових припасів, вибухових пристроїв та речовин, які останній збирав на околиці смт. Смига та в подальшому розбирав на металобрухт. 

Судом обвинуваченому обрано запобіжний захід -  тримання під вартою.

Санкція статті, яку інкримінують "мінеру", позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

 Читайте більше: Дід Микола вбив своїх онуків? Про трагедію, яка сколихнула Рівненщину 

 



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також